Vorig jaar liep de kerstperiode op OMF een beetje in de soep omdat ik véél te laat begon met het koken voor de decembermaand. Ik was natuurlijk nog niet zo lang mama, was bijna de hele maand oktober op reis, maakte ondertussen het kookboek van Shane Kluivert en tja… mijn planning was gewoon niet al te best. Dat het dit jaar anders moest was duidelijk en daarom begon ik in maart al met het koken voor Kerst. Nee, geintje. Althans… deze lamsrack uit de oven met rozemarijn aten we al wel met Pasen – haha! Omdat we een rack overhadden besloot ik hem de volgende dag te gebruiken voor een kerstgerecht. Ik plukte terwijl de paaseitjes in de kast lagen de kerstspullen van zolder om het gerecht op de foto te zetten en zie hier het resultaat: het eerste kerstgerecht dat ik kookte dit jaar voor OMF en direct ook een héle lekkere. Als jij fan bent van het op tafel zetten van een behoorlijk stuk vlees met het kerstdiner dan weet ik zeker dat je gelukkig wordt van dit lamsrack. Het fijne is ook direct dat dit geen stuk vlees is dat uren nodig heeft om te garen. Je bent er nog geen uur mee bezig en het resultaat is waanzinnig.

Lamsrack uit de oven met rozemarijn

Lamsrack uit de oven met rozemarijn

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Lamsrack uit de oven met rozemarijn
Recept printen
Stemmen: 6
Score: 4.33
Jij:
Stem op dit recept!
2personen* personen*
Ingrediënten:
 • 1 lamsrack
 • 4 takjes verse rozemarijn
 • 4 takjes verse tijm
 • 2 teentjes knoflook
 • grof zeezout
 • zwarte peper
 • boter of margarine
Bereidingswijze:
 1. Smelt een flinke klont boter of margarine in een koekenpan.
 2. Snijd de bovenkant van het lamsrack kruislings in met een mes en bestrooi deze rijkelijk met peper en zout. Steek twee takjes rozemarijn in het vlees.
 3. Bak de lamsrack in de gesmolten boter tot het vlees aan weerszijden mooi bruin is gekleurd.
 4. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in met boter.
 5. Leg de bruingekleurde lamsrack in de ovenschaal. Plet de teentjes knoflook en leg deze samen met de overige takjes rozemarijn en tijm in de ovenschaal en op het vlees.
 6. Leg bovenop de lamsrack nog een extra klontje boter en schuif de ovenschaal in de oven.
 7. Gaar de lamsrack 25 minuten in het midden van de oven. Haal na 25 minuten het vlees uit de oven, dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en laat het vlees 10-15 minuten rusten/nagaren voordat je het aansnijdt.

*Het is een beetje afhankelijk van de portiegrootte en het formaat van het lamsrack voor hoeveel personen dit gerecht is bedoeld. Het lamsrack dat ik heb bereid bestond uit 8 ribbetjes, 4 ribbetjes per persoon dus. Mocht je echter een grote hoeveelheid aan bijgerechten maken dan is dit wellicht ook genoeg voor 3 of 4 personen.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.