Ik moet zeggen dat ik behóórlijk laat ben dit jaar met het bedenken van ons kerstmenu. Hoewel het dessert allang vaststaat heb ik op het moment van schrijven nog steeds geen idee wat het voor- en hoofdgerecht van ons kerstmenu gaat worden. Oeps. Mocht jij nou ook een hele drukke decembermaand hebben gehad en ben je nog op zoek naar lastminute inspiratie voor het kerstdiner, dan hoop ik je een beetje te kunnen helpen. Vandaag deel ik een recept voor pasteitjes met garnalenragout. Lekker makkelijk en best wel klassiek, maar zeer smaakvol.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Pasteitjes met garnalenragout

Zelf ben ik tijdens mijn zwangerschap dol op garnalenkroketten en dus ook op garnalenragout. Vandaar mijn keuze voor dit gerecht. Uiteraard kun je met de ragout naar hartenlust variëren als je dit wilt. Vervang de visbouillon voor kip- of groentebouillon en kies als hoofdingrediënt voor vlees of vis. Geplozen kip is bijvoorbeeld erg lekker, maar draadjesvlees of chorizo ook. Een beetje gerookte zalm is ook lekker, of gebakken kabeljauw. Liever vegetarisch? Maak dan een lekkere paddenstoelenragout. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken.

Pasteitjes met garnalenragout

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Pasteitjes met garnalenragout
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
4personen personen
Ingrediënten:
  • 4 pasteibakjes
  • 25 gr ongezouten roomboter
  • 25 gr bloem
  • 100 ml volle melk
  • 250 ml visbouillon
  • 1 el mosterd
  • 1 el verse peterselie fijngehakt
  • 100 gr Hollandse garnalen
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de pasteibakjes volgens de instructies op de verpakking in de oven.
  2. Smelt ondertussen voor de ragout de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en bak deze terwijl je blijft roeren met een garde zo'n 2-3 minuten mee.
  3. Schenk de melk in de pan en roer dit tot een dik, klontvrij mengsel. Voeg vervolgens in drie etappes de visbouillon toe. Roer de ragout in de tussentijd iedere keer goed met een garde tot een dik, klontvrij mengsel. Kook de ragout op laag vuur onder af en toe doorroeren dik.
  4. Doe de mosterd, peterselie en Hollandse garnaaltjes bij de ragout in de pan. Roer goed door en breng de garnalenragout op smaak met peper en zout.
  5. Vul de pasteibakjes met de garnalenragout en serveer direct.

4 reacties

  1. Fran

    Ik lust geen garnalen maar maak op verzoek van mijn lief wel kipragout.

    Tip: bij de AH verkopen ze leuke ragoutbakjes in de vorm van een kerstboom.

    Beantwoorden
  2. jolanda

    Net gemaakt, …. ik had nog visfond staan dus heb dat gebruikt. Ik had geen verse kruiden, maar gevriesdroogde en naast peterselie heb ik ook nog wat dille en bieslook toegevoegd. Het was goed gelukt. Mijn 6-jarige dochter heeft er ook van gesmuld, dus het is kidsproof! Bedankt en fijne dagen!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.