Linzen. Ik zou bijna vergeten dat ze hartstikke ideaal zijn als basis voor een salade. Want een salade krijgt er echt meer body van en kan zo ook als maaltijdsalade dienen. Als je zorgt dat je een paar blikken met linzen in huis hebt, heb je dus altijd een fijne basis om wat mee te maken. Zou ik eigenlijk ook moeten doen want dat is voor de afwisseling wel eens lekker. Nu houd ik het vaak bij couscous, bulgur of quinoa. Overigens kun je linzen ook in droge vorm kopen, dan moet je ze zelf nog even gaarkoken. Maar daar heb ik voor het gemak niet voor gekozen.

Goed, een flink vullende salade is het geworden. En gezond ook nog. Want ik vulde de linzen aan met o.a. gebakken blokjes rode biet, amandelen, rucola en geitenkaas. Makkelijk om te maken en super smaakvol!

 

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Linzensalade met gebakken rode biet en geitenkaas
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • 80 gram amandelstiften in kleine blokjes
  • 1 rode biet (voorgekookt)
  • 1 courgettes in kleine blokjes
  • een handje rucola
  • 50 gram geitenkaas 2 plakjes per kom salade
  • 200 gram linzen uit blik
  • 7 gram verse oregano (half bakje) fijngehakt
  • peper
  • zout
Bereidingswijze:
  1. Bak als eerste de amandelstiften in een droge koekenpan totdat ze een bruin kleurtje hebben gekregen. Doe ze in een bakje en zet apart.
  2. Bak nu de blokjes rode biet in een droge koekenpan totdat ook deze een kleurtje hebben gekregen, kan even duren overigens. Doe daarna hetzelfde met de courgetteblokjes, maar voeg hier wel een beetje olijfolie aan toe. Voeg tijdens het bakken van de courgetteblokjes ook de oregano en een beetje peper en zout toe.
  3. Spoel de linzen schoon onder koud water, gebruik hiervoor een fijne zeef.
  4. Voeg nu alles samen; meng de rode biet- en courgetteblokjes met de linzen en amandelstiften. Roer er op het laatst een beetje rucola doorheen en serveer met een paar schijfjes geitenkaas.

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

één antwoord

  1. Vivian

    Ik heb volgens mij echt nog nooit biet gegeten, laat staan er zelf mee gekookt.
    Maar ben er wel benieuwd naar, dus denk dat ik dit recept binnenkort eens ga proberen. De overige ingredienten klinken in ieder geval als een goede combi, en lauwwarme salade vind ik ook altijd wel lekker.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.