Ik vind citroen custard heerlijk en eigenlijk was ik van plan om hier iets heel anders mee te gaan maken, maar toen ik laatst online ineens wel erg vaak die ‘magic custard cake’ zag opduiken, werd ik erg nieuwsgierig. Wat is dit voor een cake en waarom wordt deze cake magisch genoemd? Daar moest ik achter komen en dan zit er maar 1 ding op, lekker uitproberen.

3 lagen

Het magische zit ‘m dus in de 3 lagen die vanzelf ontstaan tijdens het bakken van deze cake, terwijl je maar 1 beslag gebruikt. De bodem is een beetje pudding-achtig, maar wel stevig. Daarboven ontstaat een custard laagje en dan eindig je met een laag luchtige cake. Komt er dus op neer dat je 3 verschillende structuren kunt bereiken in 1 cake met 1 beslag. Klinkt goed en inmiddels weet ik dat het ook heerlijk smaakt!

img_4896

Dessert

Ik vind deze cake perfect als dessert. Namelijk omdat hij luchtig is, zoet maar niet mierzoet en iets met citroen vind ik altijd goed als nagerecht. Lekker fris. En dan nog wel met een bolletje slagroomijs ernaast had ik bedacht.

img_4937

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Magische citroen-custardcake

Magische Citroen Custard Cake
Recept printen
Stemmen: 6
Score: 3.83
Jij:
Stem op dit recept!
1cake cake
Ingrediënten:
  • 125 gram roomboter
  • 500 ml melk
  • 1 citroen rasp en sap
  • 4 eieren
  • 115 gram bloem
  • 150 gram poedersuiker + een beetje extra voor de topping
  • 25 gram fijne suiker
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een bakvorm van 20x30cm met bakpapier.
  2. Smelt de boter en laat deze afkoelen.
  3. Scheidt de eiwitten van de eidooiers en klop vervolgens de eiwitten stijf. Voeg tijdens het kloppen beetje bij beetje de fijne suiker toe. Zet de kom met het eiwit apart.
  4. Klop nu de eidooiers met de poedersuiker tot een egaal mengsel. Voeg ook de afgekoelde boter, de citroenrasp en het sap toe en meng nog even goed door.
  5. Zeef de bloem en meng beetje bij beetje met het lichtgele mengsel tot een egaal beslag.
  6. Voeg nu de melk toe en mix dit op de laagste stand door het beslag, je kunt het er ook doorheen roeren.
  7. Als laatste voeg je de opgeklopte eiwitten in delen toe, roer voorzichtig door het beslag.
  8. Giet het beslag in de bakvorm en schuif in de oven voor ongeveer 60 minuten. De cake is klaar als de bovenkant lichtbruin gekleurd is. Laat minstens 2 uur afkoelen in de koelkast.
  9. Bestrooi de cake voor serveren met poedersuiker.

10 reacties

  1. Annalies

    Heb deze cake dit weekend gemaakt! Echt heerlijk! Moet zeggen dat ik het wel echt een dessert cake vind. Dus deze is lekker opgesmikkeld als nagerecht bij je heerlijke tomaten/chorizo risotto :-)

    Beantwoorden
  2. Ilse

    In wat voor bakblik heb je dit gemaakt? Echt een smalle reguliere cakevorm of meer een blik geschikt voor brownie achtige dingen?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.