Niets is lekkerder dan op een doordeweekse dag binnen een half uur iets op tafel te hebben staan om dat vervolgens lekker naar binnen te kunnen slurpen. Toch? Wat mij betreft zijn noedelgerechten daar bij uitstek geschikt voor. Noedels kook je altijd super snel gaar en wokgerechten hebben vaak ook maar een minuut of 10 nodig om klaar te zijn. En dat terwijl het ook nog eens gerechten zijn waar je heerlijk veel groenten in kwijt kunt. Ideaal toch! Deze makkelijke woknoedels met pindasaus zijn wel echt een favorietje van de afgelopen tijd hoor. Sowieso mislukken maar weinig gerechten als er iets van pindasaus bij zit als je het mij vraagt. Zelfs een droge boterham die ik kan dippen in de pindasaus vind ik goddelijk. Ik bedoel maar. Maar goed, ik kan me voorstellen dat gewoon een droge boterham met een klodder pindasaus ook niet helemaal iets is waar je op zit te wachten na een dag werk, dus beter maak je gewoon onderstaand recept. Word je een stuk blijer van!

Ik realiseer me dat veel mensen tegenwoordig bewust geen/niet zoveel varkensvlees meer eten. Doen wij eigenlijk ook niet. Bij dit gerecht passen de gekozen speklapjes echter wel héél erg goed dus mocht je het eten van varkensvlees geen probleem vinden, gebruik ze dan zeer zeker. Uiteraard kun je de speklapjes ook prima vervangen voor kip, vleesvervangers of biefstuk. Ik zal er niet boos om worden in ieder geval.

Makkelijke woknoedels met pindasaus

Makkelijke woknoedels met pindasaus
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • 125 gr woknoedels
  • 250 gr speklapjes in grove stukken
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1/2 rode peper fijngehakt
  • 1 el ketjap
  • 400 gr Japanse wokgroenten
  • 4 el pindakaas
  • 1 el sojasaus
  • 1/2 el vissaus
  • 1/2 el gembersiroop
  • heet water
Bereidingswijze:
  1. Kook de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Wok ondertussen de speklapjes op hoog vuur in de wok tot ze aan de buitenkant knapperig worden. Voeg vervolgens de knoflook, rode peper en ketjap toe en bak het geheel tot de knoflook goed begint te geuren.
  3. Doe de Japanse wokgroenten in de pan en wok deze al omscheppend mee tot de groenten zacht zijn. Schep de woknoedels bij de groenten in de pan en schep het geheel even om.
  4. Roer ondertussen alle andere ingrediënten door elkaar tot een sausje. Voeg net zoveel heet (kokend) water toe tot de saus vloeibaar genoeg is. Hij hoeft niet heel dun te zijn maar wel schenkbaar.
  5. Schenk de pindasaus bij de noedels en de groenten in de pan. Schep alles goed om en serveer het gerecht direct.

2 reacties

  1. Ayla

    Wat een heerlijk idee! Ik heb toevallig gisteravond pindasaus staan maken en heb nog wat over, dus dit is een uitstekende oplossing! (Als hij niet al verdwijnt, want ik geloof net als jij heilig dat álles lekker is met pindasaus)

    Beantwoorden
  2. Elize

    Lekker! Toevallig zat ik gisteren te vertellen dat ik vroeger voor mijn verjaardag altijd sperziebonen en saté wilde eten.. In tegenstelling tot de frieten en pannenkoeken van de meeste kinderen! :) Klinkt lekker!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.