De laatste tijd ben ik wat meer into de Arabische gerechten. Past ook wel bij het seizoen, meestal krijg ik daar na de zomer(vakantie) namelijk zin in. Ik vind het heerlijk om door de Turkse supermarkt te struinen, op zoek naar ingrediënten die mij soms niet helemaal bekend zijn. Tijdens het koken van dit soort gerechten gebruik ik specerijen waar ik niet iedere dag naar grijp en dat zorgt steevast voor heerlijke geuren in huis én in de rest van de buurt. Ik ben altijd nieuwsgierig of er mensen voor of langs ons huis lopen die zich dan afvragen wat we allemaal aan het maken zijn. Ik heb dat zelf wel altijd! Onze straat wordt verreikt met Turkse, Marokkaanse en Poolse gezinnen dus de geuren die hier rond etenstijd door de wijk dwarrelen zijn waanzinnig. Enfin, wanneer je deze Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus maakt weet je ook zeker dat jouw huis en de buurt lekker ruikt. Eet de gehaktballetjes met couscous en gestoofde aubergine of gegrilde groenten, super lekker. Het recept voor deze balletjes is geïnspireerd op een recept van The girl who loves to eat.

Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Recept printen
Stemmen: 2
Score: 2.5
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • Voor de gehaktballetjes:
  • 400 gr lamsgehakt
  • 1 tl garam masala
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 1 ei
  • 50 gr paneermeel
  • Voor de tomatensaus:
  • 1 ui - gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes - 400 gr
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl garam masala
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1 el honing
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Doe alle ingrediënten voor de gehaktballetjes bij elkaar in een kom en kneed dit goed door. Vorm balletjes van het gehaktmengsel. Hoe groot of hoe klein je ze maakt is aan jou.
  2. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hier de gehaktballetjes in tot ze aan alle kanten bruin zijn. Gaar worden hoeft nog niet, dat komt later.
  3. Haal de gehaktballetjes uit de pan en zet ze even opzij.
  4. Fruit in dezelfde pan als die je net hebt gebruikt de ui en knoflook tot het goed begint te geuren.
  5. Voeg de tomatenblokjes toe, samen met de kaneel, garam masala en chilivlokken en laat de saus 10 - 15 minuten indikken.
  6. Voeg de honing aan de ingedikte saus toe en breng de saus op smaak met peper en zout.
  7. Doe de gehaktballetjes bij de tomatensaus in de pan, schep goed om en laat de gehaktballetjes nog 5-10 minuten in de saus koken tot het vlees gaar is geworden.

3 reacties

  1. Bas

    Die gehaktballetjes..of eigenlijk ballen die ik gemaakt had waren toch een partij lekker! Heerlijk recept! Aanrader!

    Beantwoorden
  2. Ton

    Hallo Sabine, ga ik proberen. Ik ga er wel een stuk minder zout in doen. De gember noem je overigens niet meer bij de bereiding. Groeten Ton

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.