Marokkaanse lamsstoof
Marokkaanse lamsstoof uit ‘Uit de keuken van Fatima’
Marokkaanse lamsstoof
Marokkaanse lamsstoof uit ‘Uit de keuken van Fatima’
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 1el olijfolie
  • 1el zonnebloemolie
  • 500gr lamsvlees– in grove stukken
  • 1 ui– gesnipperd
  • 3teentjes knoflook– fijngehakt
  • 1tl zout
  • 1/2tl zwarte peper
  • 1tl gemberpoeder
  • 1/2tl harissapoeder
  • 1tl kurkuma
  • 2el verse peterselie– fijngehakt
  • 300gr sperziebonen– in kwarten
  • 4 wortelen– in kwarten
  • 200ml lauwwarm water
Instructies
  1. Verhit beide soorten oliƫn in een grote braadpan op het vuur en schep het lamsvlees erbij.
  2. Doe ook de ui en knoflook in de pan en schep het geheel goed om. Bak het lamsvlees in 5-8 minuten aan alle kanten bruin.
  3. Voeg alle kruiden en specerijen, met uitzondering van de verse peterselie toe, en roer goed door.
  4. Doe de verse peterselie en groenten in de pan en schenk het water erbij. Doe de deksel op de pan en laat het vlees 40-50 minuten stoven tot het vlees helemaal gaar is geworden en de groenten zacht.
  5. Breng de stoofschotel desgewenst op smaak met peper en zout.