Ik ben gek op zoet. Niet persé zoet snoep maar chocolade, taart en koekjes: heer-lijk. Op zich eet ik wel aardig wat ik wil hoor, en als ik trek heb dan laat ik me niet zo snel weerhouden. Maar ik zorg ook dat alles een beetje in balans blijft. Niet altijd iedere dag snoepen, en ik probeer vaak gezond (en lekker) te eten. En soms probeer ik ook wat ‘verantwoorder’ te snacken. Het gaat me dan niet om de calorieën, want ook met verantwoord snacken kun je die er prima aan eten. Maar door met andere ingrediënten te werken, kun je én hele lekkere en nieuwe dingen maken + je eet meer verantwoorde, natuurlijke ingrediënten.

Zo maakte ik deze dadels, met een laagje pure chocolade en wat korrels grof zeezout. Lékker dat ze zijn… Goede dadels zijn belangrijk, dus kies voor Medjool dadels. Dit zijn de grote, gerimpelde dadels die goed zacht zijn. Voor de pure chocolade koos ik voor 70% cacao chocolade en het zeezout in dit recept is fleur de sel. Nog iets grover dan de zeezout uit je potje met vermaler. Fleur de sel zit in een bakje en strooi je over in dit geval de chocolade heen. Ze zijn zo gemaakt, en bewaar je ze in de koelkast dan kun je er de hele week van genieten.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Medjool dadels met pure chocolade en zeezout

Medjool Dadels met Pure Chocolade en Zeezout
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
13stuks stuks
Ingrediënten:
  • Zakje medjool dadels
  • 100 gram 70% cacao chocolade
  • fleur de sel
  • cocktailprikkers
  • bakpapier
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de chocolade au bain marie.
  2. Leg ondertussen een vel bakpapier op een bord en haal de pitten uit de dadels. Steek daarna cocktailprikkers in de dadels, zorg dat ze er stevig inzitten.
  3. Als de chocolade gesmolten is, dip je de dadels stuk voor stuk in de chocolade. Giet met een lepeltje wat chocolade over het uiteinde bij de cocktailprikker zodat de hele dadel uiteindelijk bedekt is met chocolade.
  4. Leg de chocoladedadels op het bakpapier. Strooi er een klein beetje fleur de sel over en zet het bord in de koelkast om de chocolade hard te laten worden.
  5. Als de chocolade na een paar uur had geworden is, haal je het bord met dadels uit de koelkast en kun je de prikkers er (met behulp van een vork, zet deze op de prikker, tegen de dadel aan) uittrekken.

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.