Mexicaans Gevulde Paprika’s met Kip
Mexicaans Gevulde Paprika’s met Kip
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
  • 400gram kippendijenin reepjes
  • 1teen knoflook
  • 1/2el paprikapoeder smoke
  • 1/2tl paprikapoeder scherp
  • 4 rode paprika’s
  • geraspte oude kaas
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1tl komijn
  • 1kleine rode uigesnipperd
  • een paar druppels citroensap
  • olijfolie
  • peper
  • zeezout
  • een paareetlepels kwarkof sour cream / crème fraîche
  • een paarschijfjes jalapeños(uit een potje)
  • een handje nacho’s
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 230 graden.
  2. Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de knoflook kort in de olie. Voeg nu de kip samen met de paprikapoeders en een halve theelepel komijn toe en roer goed door zodat alle kip bedekt is met de kruiden. Voeg nog een beetje peper en zout toe en bak de kip op middelhoog vuur gaar.
  3. Ondertussen snijd je de bovenkant van de paprika’s af en haal je het klokhuis eruit zodat je bakjes overhoudt.
  4. Zet de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Vul de paprika’s met de kip en strooi er royaal kaas overheen. Schuif in de oven voor 10 minuten.
  5. Maak ondertussen de guacamole door de avocado’s grof te prakken met de overige komijn, ui en een beetje citroensap (zodat de guacamole mooi groen blijft).
  6. Als de paprika’s klaar zijn verdeel je over iedere paprika wat van de guacamole, een dot kwark en wat nacho’s. Voor de liefhebber ook wat jalapeños.