Er zijn soms van die gerechten waarmee je even simpel en snel iets op tafel wilt flansen. Omdat het te warm is om te koken, omdat je niet zoveel tijd hebt of omdat je natuurlijk geen zin hebt. Ik vind het zelf wel lastig om dan voor iets gezonds te gaan want pasta met lekker veel kaas is al gauw het simpelste dat er is, maar helaas niet het meest verantwoorde. Deze Mexicaanse ovenschotel met zoete aardappel is dat wel. Ik dacht van te voren ‘ah joh, even gauw op tafel voor het gemak’ en voor de zekerheid maakte ik van tevoren wat foto’s. Nooit had ik gedacht dat dit zó in de smaak zou vallen. Zowel Tim en ik waren weg van dit eenpansgerecht. Ik mikte alles bij elkaar in één ovenschaal en binnen 20 minuten stond het op tafel. Ideaal toch? En ook nog eens gezond, naaaah! Hitje dus en voor ons iets dat we zéker vaker gaan eten.

Ps. Echt 100% Mexciaans is dit natuurlijk niet. Zoete aardappel, courgette… Wij vonden het echter wel een Mexicaans tintje hebben, vandaar de naam.

Pps. De cheddar kun je eventueel ook weglaten. Ik voegde een klein handje toe voor meer smaak maar als je er niet op zit te wachten, be my guest om het te schrappen uit dit recept.

Mexicaanse ovenschotel met zoete aardappel

Mexicaanse ovenschotel met zoete aardappel
Recept printen
Stemmen: 15
Score: 3.87
Jij:
Stem op dit recept!
3-4personen personen
Ingrediënten:
  • 200 gr kipfilet in blokjes
  • 1 el cajunkruiden
  • 200 gr zoete aardappel geschild en in blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1/2 courgette in plakjes
  • 150 gr mais uit blik, uitgelekt
  • 200 gr zwarte bonen uit blik, uitgelekt
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 50 gr Cheddar geraspt
  • 1 bosui in ringen
  • 1 avocado in blokjes
  • 2 handvol gemengde sla
  • 125 gr zure room
  • peterselie vers of gedroogde
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in met wat olie.
  2. Kruid de kipblokjes met wat Cajunkruiden en doe deze samen met alle groenten in de ovenschaal. Voeg de olijfolie en specerijen toe en schep het geheel even goed om.
  3. Strooi de geraspte Cheddar over het gerecht en bak de groenten en de kip in 20 minuten in het midden van de oven gaar.
  4. Verdeel de bosui, avocado en sla over de warme ingrediënten. Schep de zure room over het gerecht, bestrooi het geheel met peterselie en serveer direct.

13 reacties

  1. Riepko

    Heerlijk recept, waarvoor dank!

    Ik ben net als Marian ook wel benieuwd of het de bedoeling is om de kip onaangebraden aan de schotel toe te voegen?
    Ik heb de kip in ieder geval toch maar enkele minuten gebraden voordat ik deze aan de schotel heb toegevoegd.

    Beantwoorden
  2. Rita de Boer

    Beste Sabine, wat een heerlijk en goed idee! Ik ben groot fan van Mexicaans eten en ik keek erg uit naar dit heerlijke recept. Het water liep al in mijn mond tijdens het snijden. Tot mijn grote spijt zag de kip er na 20 min in de oven uit als een pasgeboren honden foetus en de aardappel was nogsteeds zo hard dat je er zelfs het ego van Donald Trump mee kapot zou kunnen gooien. Verder leuke blog, blijf die toprecepten erin gooien!

    Gr

    Rita

    Beantwoorden
    • Eva

      Precies dit had ik ook.

      Ik zou ook als tip geven de aardappel voor te koken en de kip voor te braden

      Beantwoorden
  3. Nico

    Zoete aardappel is mexicaans bij uitstek: van origine gedomesticeerd door de maya’s in mexico. Ook courgette, een vorm van squash, komt voornamelijk terug in de authentieke mexicaanse keuken. Dus hoe bedoel je: niet geheel mexicaans?? Hooguit de kip, cajun kruiden, kaas en sla waren er niet gebruikelijk, maar dat zijn hier meer bij-ingredienten.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.