Mijn go-to snelle bami
Mijn go-to snelle bami
Mijn go-to snelle bami
Mijn go-to snelle bami
Porties
3-4personen
Porties
3-4personen
Ingrediƫnten
  • 300gr kippendijen– in blokjes
  • 2 sjalotten– fijngesnipperd
  • 3teentjes knoflook– fijngehakt
  • 200gr tuinerwtjes– diepvries
  • 1el gembersiroop
  • 3el ketjap
  • 3el sojasaus
  • 300gr noedels– keuze is aan jou!
  • 2 eieren– losgeklopt
  • 1 bouillonblokje– groenten of kip
Instructies
  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en laat ze daarna uitlekken.
  2. Fruit de sjalot en knoflook in wat olie aan tot het goed begint te geuren. Voeg daarna de kippendijen toe en wok deze mee tot het vlees bijna gaar is.
  3. Doe daarna de tuinerwtjes en gembersiroop in de pan en bak 3-4 minuten mee tot de tuinerwtjes zacht worden. Verkruimel ook het bouillonblokje boven de pan.
  4. Schep vervolgens de gaar gekookte noedels in de pan en voeg direct de ketjap en sojasaus toe. Schep het geheel goed om zodat ieder noedelsliertje is voorzien van een laagje saus.
  5. Maak een kuiltje in het midden van de bami en schenk hier de losgeklopte eieren in. Schep de bami een paar keer om tot het ei gestold is.