Simpele bruschetta's
Mijn simpele bruschetta’s met tomaat
Simpele bruschetta's
Mijn simpele bruschetta’s met tomaat
Porties
12stuks
Porties
12stuks
Ingredi├źnten
  • 1 ciabatta
  • 50ml olijfolie
  • 1teentje knoflook
  • 5grote vleestomaten
  • 10gr verse basilicum
  • extra vergine olijfolie
  • peper en zout
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220┬░ en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  2. Snijd de ciabatta in plakken van ongeveer 1 cm dik en verspreid deze over de bakplaat.
  3. Pers het teentje knoflook boven de olijfolie uit en roer dit even goed door. Smeer de bovenkant van de plakjes ciabatta in met de knoflookolie. Rooster de broodjes in het midden van de oven in 7-8 minuten licht knapperig.
  4. Snijd ondertussen de tomaten en basilicum fijn en doe deze samen met zwarte peper naar smaak in een kom. Schep het geheel goed om.
  5. Verdeel steeds een eetlepel tomatensalsa over de krokante plakjes brood wanneer deze uit de oven komen.
  6. Sprenkel extra vergine olijfolie naar smaak over de bruschetta’s en maak af met grof zout.