Mini birthdaycakes
Mini Birthday cakes
Mini birthdaycakes
Mini Birthday cakes
Porties
4mini taartjes (15 cm)
Porties
4mini taartjes (15 cm)
Ingrediënten
Voor de cake:
  • 350gr zelfrijzend bakmeel
  • 400gr kristalsuiker
  • 2tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 5 eiwitten
  • 1 ei
  • 250ml karnemelk
  • 3tl vanille extract
  • 150gr roomboter– koud, in kleine blokjes
  • 100gr gekleurde confetti
Voor het glazuur:
  • 170gr roomboter– zacht
  • 200gr naturel roomkaas
  • 100gr poedersuiker
  • 1tl vanille extract
En verder:
  • extra gekleurde confetti
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat (bij voorkeur met iets opstaande randen) met een vel bakpapier.
  2. Doe de droge ingrediënten bij elkaar in de kom van een keukenmachine en roer dit even goed door.
  3. Doe de eiwitten, het ei, 50 ml karnemelk en het vanille-extract in een andere kom en klop dit even op met een garde.
  4. Doe de blokjes koude roomboter bij de droge ingrediënten in de kom en klop het geheel met de keukenmachine of elektrische mixer tot fijne kruimels.
  5. Voeg dan de karnemelk toe en klop het beslag tot het plakkerig aanvoelt. Vergeet niet om langs de randen en bodem van de kom te schrapen om te zorgen dat alle ingrediënten goed gemengd worden.
  6. Voeg dan het eimengsel aan de andere ingrediënten toe en klop het geheel tot een luchtig, klontvrij cakebeslag. Spatel tot slot de confetti door het beslag.
  7. Stort het cakebeslag op de bakplaat en strijk het glad tot een dunne laag.
  8. Bak de cake in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar. Een satéprikker moet schoon uit de cake komen, maar zorg ervoor dat de cake niet te droog wordt.
  9. Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen. Steek er vervolgens met een ringsteker van 15cm doorsnede 12 cirkels uit. Gebruik steeds drie plakken cake per taartje.
  10. Maak het roomkaasglazuur door alle ingrediënten samen op te kloppen tot een klontvrij glazuur.
  11. Smeer voor ieder taartje steeds de bovenkant vanv twee plakken cake in met een laagje roomkaasglazuur. Stapel de plakken cake op elkaar en leg een derde plak zonder glazuur bovenop de andere twee.
  12. Smeer vervolgens de hele taartjes aan de bovenkant en zijkanten in met een dun laagje glazuur.
  13. Strooi extra confetti over en langs de taartjes voor een extra feestelijke look.