Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar wij zitten op oudejaarsavond altijd voor de buis met een tafel vol met hapjes voor ons. Heerlijk vind ik het. Avondeten slaan we altijd nagenoeg over, we rollen van een middagborrel in een avondborrel en gaan zo door tot we naar bed gaan. Oliebollen worden afgewisseld met bittergarnituur, chips met blokjes kaas… Het is een wirwar van lekker eten voordat we in het nieuwe jaar weer gezond bezig gaan zijn. Ook deze oud & nieuw zal dat niet anders zijn en ik wilde je deze week graag nog wat borrelinspiratie laten zien. Op OMF vind je al onwijs veel partyhapjes en vandaag voeg ik er weer eentje toe aan het ‘assortiment’. In de video van vandaag maak ik namelijk mini kiptaartjes met brie. Ontzettend lekker en zowel koud als warm te eten. En da’s natuurlijk ideaal, als je ’s avonds niet meer in de keuken wilt staan hoeft dat namelijk niet. Het fijne aan deze taartjes is dat ze ontzettend simpel zijn om te maken en dat je ermee kunt variëren zoals je wil. Gebruik ander vlees, andere groenten, andere kaas… het maakt allemaal niet uit – alles kan!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Mini kiptaartjes met brie

Mini kiptaartjes met brie

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Mini kiptaartjes met brie

Mini kiptaartjes met brie
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
10stuks stuks
Ingrediënten:
  • 10 plakjes hartig taartdeeg - uit de vriezer, ontdooid
  • 200 gr kipfilet
  • 1 prei - in halve ringen
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 100 gr brie - in 10 kleine plakjes
  • 2 eieren
  • 50 gr crème fraiche
  • 1 tl gedroogde tijm
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Vul een pannetje met water en leg hier de laurierblaadjes en kruidnagels in. Breng het water aan de kook.
  2. Leg zodra het water kookt de kipfilet in de pan en kook de kip op laag vuur in 12 minuten gaar. Pluis de kip met behulp van twee vorken uit elkaar zodra deze gaar.
  3. Bak ondertussen de prei zo'n 2 minuten in een koekenpan zacht. Schep de kip en prei door elkaar.
  4. Vet een muffinvorm in met olie en verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Steek met een ringsteker cirkels uit de velletjes taartdeeg. Drapeer iedere cirkel deeg in een muffinvormpje en druk de randen op elkaar.
  6. Schep een lepel van het prei-kipmengsel onderin ieder muffinvormpje.
  7. Klop de eieren samen met de crème fraîche, tijm, peper en zout op en schenk een klein beetje van de eivulling in ieder muffinvormpje.
  8. Leg tot slot op ieder muffinvormpje een plakje brie en bak de mini kiptaartjes in 20 - 25 minuten helemaal gaar.
  9. Serveer ze warm of laat ze afkoelen en bewaar ze vervolgens luchtdicht in de koelkast.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.