Yaaahaaaas, het is weer tijd voor een nieuw cheesecakerecept! Nu heb ik op OMF al een behóórlijk aantal cheesecakes gedeeld, check ze hier allemaal, maar ik denk dat deze M&M’s cheesecake een van de betere is. Compact maar niet te zwaar, intense chocoladesmaak, vrolijk gekleurd door de M&M’s, niet gescheurd… Ja, deze cheesecake is nagenoeg perfect. Vind ik dan he! Nu ben ik redelijk makkelijk te pleasen wanneer het aankomt op cheesecake maar als ik Tim moet geloven liepen ook zijn collega’s ermee weg. Dubbel bewijs dat deze cheesecake dus echt de moeite waard is om te proberen. Goed, je moet even een flinke dosis geduld opbrengen want wanneer de taart staat op te stijven in de koelkast staart ‘ie je non-stop aan, maar ik beloof je dat het lange wachten een dag later rijkelijk beloond wordt.

Deze cheesecake is ook heel goed te maken met de Ohmyfoodness Cheesecakebakmix NY Style! Schenk gesmolten chocolade over de bodem van de cheesecake en spatel M&M’s door het cheesecakebeslag. Volg verder de instructies op de verpakking van de bakmix. 


Klik hier als je de video niet kunt zien

M&M's cheesecake

M&M's cheesecake

M&M's cheesecake

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

M&M's cheesecake

M&M's Cheesecake
Recept printen
Stemmen: 5
Score: 3.4
Jij:
Stem op dit recept!
1taart (20cm) taart (20cm)
Ingrediënten:
  • 150 gr Digestive biscuits verkruimeld
  • 75 gr ongezouten roomboter gesmolten
  • 250 gr melkchocolade
  • 3 eieren
  • 1 eidooier
  • 125 gr kristalsuiker
  • 1 tl vanille-aroma
  • 600 gr naturel roomkaas
  • 1 el maïzena
  • 300 gr M&M's + meer ter decoratie
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 150°C en bekleed een springvorm van 20cm volledig met bakpapier.
  2. Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en stort de bodemmix in de springvorm. Druk de bodem goed aan met behulp van een lepel of met je handen.
  3. Smelt de melkchocolade in een pannetje en schenk de gesmolten chocolade over de koekbodem in de springvorm. Verdeel de chocolade goed over de bodem en zet de springvorm even weg.
  4. Klop de eieren, eidooier, kristalsuiker en vanille-aroma met behulp van een garde luchtig. Voeg de roomkaas en maizena toe en klop het geheel tot een klontvrij cheesecakebeslag.
  5. Schep de M&M's door het beslag en stort het cheesecakebeslag in de springvorm. Strijk de bovenkant glad.
  6. Schuif de springvorm in het midden van de oven en bak de cheesecake in 60 minuten gaar. Draai de oven uit, zet de deur op een kiertje en laat de cheesecake op deze manier een uur in de oven staan.
  7. Laat de cheesecake vervolgens volledig afkoelen op het aanrecht.
  8. Zet de afgekoelde M&M's cheesecake een nacht in de koelkast om volledig op te stijven en af te koelen. Decoreer hem de volgende dag met M&M's.

De cheesecake is afgedekt in de koelkast 3 - 4 dagen houdbaar.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

8 reacties

  1. Loes

    Dit ziet er echt te heerlijk uit! Krijg er meteen trek van! Misschien dat ik deze wel ga maken voor mijn verjaardag volgende maand.

    Beantwoorden
  2. Miekje

    Heb de taart vanmiddag gebakken.. staat nu in de koelkast. Zit er heerlijk uit, dus dat wordt smullen morgen! Bedankt!

    Beantwoorden
  3. Helma

    Hoi, ik heb deze gemaakt net uit de oven gehaald, maar is het dan niet te lang als ik hem straks al in de koelkast zet tot morgenochtend? Of is dat prima en moet ik hem dan gewoon morgenochtend even afdekken (we eten hem pas savonds) en raad je aan m dan uit de vorm te halen voor t afdekken of? Je hoor het niet zoveel bakervaring haha

    Beantwoorden
    • Sabine

      Cheesecake moet juist opstijven. Hoe langer hoe beter dus je kunt hem (in de vorm) prima een nacht laten staan of zelfs tot morgenavond. Haal je hem gewoon vlak voor het serveren uit de vorm.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.