Nasi Goreng van bloemkoolrijst
Nasi Goreng van bloemkoolrijst
Nasi Goreng van bloemkoolrijst
Nasi Goreng van bloemkoolrijst
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
  • 1/2tl gemberpasta– of 1cm fijngehakte gember
  • 1teentje knoflook– fijngehakt
  • 100gr hamblokjes
  • 400gr Chinese wokgroenten
  • 1/2tl trassi(garnalenpasta)
  • 1 maggi blokje
  • 2el ketjap manis
  • 2el zoute sojasaus
  • 400gr bloemkoolrijst
  • 100gr taugé
  • 4 eieren
Instructies
  1. Verhit een beetje olie in een wok- of grote koekenpan. Fruit hierin de knoflook en gember aan tot het goed begint te geuren.
  2. Doe de hamblokjes samen met de Chinese wokgroenten en de trassi in de pan en wok dit tot de groenten zachter worden.
  3. Verkruimel het maggi blokje en voeg 1 el ketjap manis en 1 el zoute sojasaus toe. Schep het geheel goed om en laat even pruttelen.
  4. Doe dan de bloemkoolrijst in de pan, samen met de rest van de ketjap en sojasaus. Voeg ook de taugé toe en bak het geheel al omscheppend een minuut of 5.
  5. Kluts de eieren en maak een ‘gat’ in het midden van de nasi. Schenk hier de geklutste eieren in en laat deze deels stollen voordat je de eieren door de rest van het gerecht schept.
  6. Bak de Nasi Goreng nog even goed door tot het meeste vocht uit de pan is verdwenen en serveer de nasi vervolgens direct.