Ik vond het tijd om de eetweek af te trappen met een hele makkelijke maaltijd. Hoewel ik het leuk vind om af en toe uitgebreid te koken, vind ik het voor doordeweekse dagen het allerfijnst om snel klaar te zijn. Ik kies bij voorkeur dan ook voor ovengerechten omdat die me de kans geven andere dingen te doen terwijl het gerecht wordt klaargemaakt. Achter Vic aan zitten bijvoorbeeld, de stofzuiger door het huis te halen of wat speelgoed op te ruimen. Deze omelet uit de oven met prei en spek is een perfect voorbeeld van zo’n makkelijke maaltijd. Je kunt hem inzetten voor de lunch of serveer de omelet als avondeten samen met een salade bijvoorbeeld. Omdat er aan deze omelet geen aardappels of pasta wordt toegevoegd wil ik het geen frittata noemen, maar voor meer bite kun je uiteraard wat gare aardappelen aan deze omelet toevoegen. Het fijne is in ieder geval dat je alle restjes uit de koelkast in deze omelet kwijt kunt. Hoera tegen voedselverspilling!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Omelet uit de oven met prei en spek

Omelet uit de oven met prei en spek

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Omelet uit de oven met prei en spek

Omelet uit de oven met prei en spek
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
4personen personen
Ingrediënten:
  • 6 eieren
  • 125 gr spekblokjes
  • 1 ui - in halve ringen
  • 200 gr prei - in halve ringen
  • 75 ml volle melk
  • 75 gr oude kaas - geraspt
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal (van zo'n 15x15 cm) in.
  2. Verhit een droge koekenpan op het vuur en bak hierin de spekjes tot ze vet beginnen los te laten. Voeg dan de ui toe en bak deze mee tot de ui glazig wordt.
  3. Doe tot slot de prei in de pan en bak deze een minuut of 2 - 3 mee tot de prei wat zachter wordt.
  4. Klop ondertussen de eieren met de volle melk op en voeg hier peper en zout aan toe.
  5. Schep de groenten en spekjes onderin de ovenschaal en schenk hier het eimengsel overheen.
  6. Bestrooi het ei met oude kaas en bak de omelet in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.