One pot champignon-roompasta met pesto
One pot champignon-roompasta met pesto
One pot champignon-roompasta met pesto
One pot champignon-roompasta met pesto
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
  • 300gr penne– of jouw favoriete pasta
  • 250gr kastanjechampignons– in plakjes
  • 1tl gedroogde basilicum
  • 250gr mascarpone
  • 750ml water*
  • 1blokje paddenstoelenbouillon*
  • 2el olijfolie
  • peper en zout
Voor de pesto:
  • 15gr verse basilicum
  • 1teentje knoflook
  • 1el pijnboompitten– geroosterd
  • 3el olijfolie
  • 15gr Parmezaanse kaas– geraspt
Instructies
  1. Doe voor de pesto alle ingrediënten in een foodprocessor, hakmolentje of vijzel. Maal het geheel tot een gladde pesto. Speel een beetje met de verhoudingen: wil je meer basilicumsmaak, voeg dan meer basilicum toe. Hetzelfde geldt voor de overige ingrediënten.
  2. Pak een grote kookpan en doe hier de penne in. Voeg vervolgens alle andere ingrediënten inclusief de pesto toe en roer door.
  3. Zet de pan op het vuur en breng alles aan de kook. Kook de pasta in 15 – 18 minuten gaar. Mocht je nog erg veel kookvocht in de pan hebben zitten dan kun je dit afgieten of ervoor kiezen het in te dikken met een maizena papje.
  4. Schep de pasta in diepe borden en serveer direct.
Notities

*In de video heb ik het over 1L water maar achteraf vind ik 750ml meer dan genoeg.