Van alle producten die je als basis voor een maaltijdsalade kunt gebruiken is Orzo denk ik wel mijn favoriet. Orzo noem ik altijd een mixje tussen pasta en rijst, het is niet zo droog als rijst maar het is ook weer niet zo dik en zacht als pasta. Op OMF heb ik inmiddels al verschillende recepten gedeeld met deze ‘pastarijst’ en vandaag zet ik het product in het zonnetje door Orzosalade met gegrilde groenten te maken. Het fijne aan deze salade is dat je hem prima warm kunt eten maar er ook voor kunt kiezen om hem volledig af te laten koelen en hem te serveren als maaltijdsalade. Als bijgerecht doet hij het verder ook nog eens heel goed én je kunt er praktisch alles aan toevoegen dat je zelf lekker vindt. Het is dat ik nu niet zoveel in huis had, maar de volgende keer zou ik er wat bladspinazie bij doen denk ik, of rucola. Samen met wat geroosterde pijnboompitjes… Hmm, heerlijk! Maak een lekkere grote schaal van de orzosalade, dan kun je dat wat je overhoudt de volgende dag als lunch eten – ideaal!

Ps. Orzo is wellicht wat moeilijk te vinden maar Albert Heijn verkoopt het gewoon. Je vindt het in het pastaschap en het wordt verkocht door het merk De Cecco. Orzo zit in een blauw-gele verpakking waarop Riso n° 74 staat. Alstublieftdankuwel.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Orzosalade met gegrilde groenten

Orzosalade met gegrilde groenten

Orzosalade met gegrilde groenten en feta
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
4personen personen
Ingrediënten:
  • 200 gr Orzo
  • 1 rode paprika in grove stukken gesneden
  • 1 bosje groene asperges in stukken van 2 cm
  • 200 gr kastanjechampignons in plakjes
  • 1 ui in stukken
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 100 gr Feta verkruimeld
  • balsamico-azijn
  • knoflookolie
  • citroensap
  • extra vergine olijfolie
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  2. Verdeel de gesneden groenten over de bakplaat en besprenkel deze met knoflookolie, balsamico-azijn, peper en zout.
  3. Grill de groenten zo'n 25 - 30 minuten in de oven tot ze lekker zacht zijn.
  4. Kook ondertussen de Orzo in ruim voldoende gezouten water in 11 minuten gaar. Giet af en laat even goed uitlekken. Doe vervolgens de Orzo in de saladeschaal zodat het iets kan afkoelen.
  5. Doe de gegrilde groenten bij de Orzo in de schaal en voeg nog wat extra balsamico-azijn aan de salade toe. Breng de salade verder op smaak met extra vergine olijfolie en citroensap.
  6. Voeg de verkruimelde feta aan de Orzosalade toe en schep alles nog even om. Breng de salade desgewenst nog op smaak met peper en zout.

3 reacties

  1. Sabine

    Ik ken orzo vooral als kritharaki, zoals ik het jaren geleden op Cyprus heb leren kennen. Ik kocht het altijd bij een Afghaans winkeltje hier in de buurt, maar zag het inderdaad onlangs ook in de supermarkt. Je kunt er echt alle kanten mee op. Dit recept lijkt me heerlijk als koude salade op een warme zomerse dag met een lekkere kipsouvlaki en tzatziki erbij! Toevallig zag ik van de week op 24 kitchen een recept van Marry Berry met tijm, erwtjes, tuinbonen, citroen, parmesaan en creme fraiche. Dat was een echte guilty pleasure:-)

    Beantwoorden
  2. Eva

    Net gemaakt! Helaas kon ik geen orzo vinden dus heb het met quinoa gemaakt, was ook lekker maar ben nog steeds benieuwd naar de orzo;)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.