Het recept voor deze ovenschotel met sperziebonen en champignons staat al ruim een jaar in mijn telefoonnotities. Ik maakte dit gerecht voor het eerst namelijk tijdens ons Friendsgiving-diner dat we vorig jaar november organiseerden en zette het ook op tafel tijdens het kerstdiner van 2018. Aangezien onze kerstplanning van vorig jaar al helemaal rond was besloot ik hem door te schuiven naar 2019 dus ja, sommige recepten liggen soms wel meer dan een jaar te wachten voordat ze eindelijk gepubliceerd worden! Maar hier is ‘ie dan eindelijk. Deze ovenschotel vormt het perfecte bijgerecht voor het kerstdiner als je het mij vraagt. Het bevat groenten, is mild van smaak en is echt een iets anders dan gestoomde boontjes met spek of gebakken champignons.  De gebakken uitjes bovenop maken het helemaal af en passen perfect bij de romige bechamel.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Ovenschotel met sperziebonen en champignons

Ovenschotel met sperziebonen en champignons

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Ovenschotel met sperziebonen en champignons

Ovenschotel met sperziebonen en champignons (green bean casserole)
Recept printen
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
4-6personen (bijgerecht) personen (bijgerecht)
Ingrediënten:
  • 500 gr sperziebonen
  • 1 ui - in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 250 gr kastanjechampignons - in plakjes
  • 30 gr boter
  • 30 gr bloem
  • 500 ml volle melk
  • snuf nootmuskaat
  • peper en zout
  • 1 hand gebakken uitjes
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal van ongeveer 25x20 cm in.
  2. Kook de sperziebonen 5 minuten voor en giet ze goed af.
  3. Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en de ui aan. Bak vervolgens de champignons mee tot ze zacht zijn geworden.
  4. Schep de sperziebonen en het champignon-uimengsel in de ovenschaal.
  5. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg hier de bloem aan toe. Bak de bloem zo'n 2 minuten mee terwijl je goed blijft roeren.
  6. Doe de melk, nootmuskaat, peper en zout in de pan en breng de saus al roerend aan de kook. Kook de roomsaus een paar minuten tot hij mooi ingedikt is.
  7. Schenk de bechamel over de groenten in de ovenschaal en bak de ovenschotel 30 minuten in het midden van de oven.
  8. Strooi de laatste 5 minuten van de baktijd de gebakken uitjes over de ovenschotel.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.