Paprika's uit de oven met ricotta en basilicumolie
Paprika’s uit de oven met ricotta en basilicumolie
Paprika's uit de oven met ricotta en basilicumolie
Paprika’s uit de oven met ricotta en basilicumolie
Porties
6stuks
Porties
6stuks
Ingredi├źnten
  • 3 rode paprika’sgehalveerde, zaadjes verwijderd
  • 4teentjes knoflookfijngehakt
  • 200gr cherrytomaatjesgehalveerd
  • 100gr ricotta
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 handvol verse basilicumfijngesneden
  • 3el olijvengehalveerd
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180┬░C en vet een ovenschaal lichtjes in met wat olie.
  2. Leg de gehalveerde paprika’s met de open kant naar boven.
  3. Drizzle een beetje olijfolie over de paprika’s en bestrooi ze met peper en zout. Verdeel twee teentjes fijngehakte knoflook over de paprika’s.
  4. Rooster de paprika’s in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar. Ze mogen lichtjes beginnen te blakeren, het belangrijkste is dat ze zacht worden.
  5. Roer voor de basilicumolie de fijngehakte basilicum samen met de overige teentjes knoflook en wat peper en zout door wat olijfolie.
  6. Schep zodra de paprika’s zijn geroosterd de ricotta in de paprika’s en verdeel de olijven en cherrytomaatjes over de paprika’s.
  7. Besprenkel de paprika’s met de basilicumolie en serveer ze direct.
Notities

*Voor hoeveel personen dit gerecht is, is afhankelijk van wat je erbij serveert. Zo aten wij deze geroosterde paprika’s met een stukje vis en zonder verdere koolhydraten. 3 halve paprika’s per persoon is dan wel genoeg. Eet je er wel koolhydraten bij dan is het geschikt voor 3 – 6 personen, afhankelijk of je grote eters hebt of niet.