Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar hoe hard ik mijn best ook doe – we hebben altijd restjes over van het kerstdiner. Dit heeft er ook mee te maken dat ik van tevoren altijd bang ben niet genoeg te hebben en uiteindelijk toch nog ietsje meer maak overigens. Vooral vlees hebben we veel over, zeker kalkoen als dat op tafel staat. Zo’n kalkoen koop je niet zo makkelijk voor 4 personen en je serveert er natuurlijk ook nog vanalles bij. Dit jaar mocht ik een gevulde Copas kalkoen testen en mijn vriezer lag na het maken van de review vol met restjes kalkoen. Súper lekker en je kunt er heel veel mee doen. Bijvoorbeeld deze pasta met leftover kalkoen maken.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Pasta leent zich uitstekend voor het verwerken van tal van restjes. Mocht je geen kalkoen op tafel hebben staan deze Kerst dan kun je rollade of wild hier ook heel goed in verwerken. Of vis natuurlijk, ook geen enkel probleem! En denk ook vooral aan de restjes groenten. Sperziebonen over? Hop, door de pasta.

Als wij kalkoen hebben gegeten thuis eten we het in de weken na het diner altijd in tal van gerechten. Het vlees verwerken in pasta is favoriet, maar beleg een tosti er ook eens mee. Of gebruik het vlees als vulling voor wraps. Jumm! (Gevulde) kalkoen over hebben is in ieder geval nooit een straf.

Pasta met leftover kalkoen

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Pasta met leftover kalkoen
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
4personen personen
Ingrediënten:
  • 350 gram ongekookte pasta
  • 1 ui gesnipperd
  • 2-3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gram
  • 300 gram leftover (gevulde) kalkoen geplozen
  • 100 gram spinazie
  • cayennepeper
  • paprikapoeder
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Kook de pasta volgens de instructies op het pak in ruim gezouten water gaar.
  2. Fruit de ui en knoflook aan in een beetje olijfolie tot de ui glazig begint te worden. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en breng de saus aan de kook.
  3. Schep de kalkoen en spinazie bij de tomatensaus in de pan en breng deze op smaak met cayennepeper, paprikapoeder, peper en zout.
  4. Schep tot slot de gaargekookte pasta in de pan en roer alles nog even goed door tot de pasta voorzien is van een laagje saus. Serveer de pasta direct.

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.