gesponsord

Alhoewel pindakaas momenteel steeds vaker als extra ingrediënt in veel verschillende producten terug te vinden is, moest ik er in het begin nog een beetje aan wennen. Ik vond het vooral heel erg Amerikaans en ja, daar komen de meeste creaties dus ook vandaan. Maar ineens zag ik chocoladerepen met pindakaas ook bij de supermarkt om de hoek liggen die ik een paar jaar geleden enkel nog in New York had gezien. En je kunt steeds vaker voor de ‘Peanutbutter’ smaak kiezen als je het over bijvoorbeeld ijs of milkshakes hebt. Over foodtrends gesproken en hoe verschillend landen daarop reageren, ik blijf het interessant vinden.

Combi’s

Langzaamaan dringt de pindakaas hype door in ons eigen landje en ook al was het voorheen misschien niet mijn eerste keus, inmiddels ben ik om. Maar dan ook hartstikke om. Pindakaas met chocolade is heerlijk, wát een goede combi. Pindakaas met jam heb ik stiekem altijd al fantastisch gevonden en pindakaas met banaan is momenteel mijn favoriet. Ik heb ze al in verschillende uitvoeringen samen gebruikt, van ontbijtshake, tot in mijn bak met havermout tot op een plak zoete aardappel. Allemaal even goed. Maar de ultieme combi vind ik toch wel bananenbrood met pindakaas, en zie hier, ik heb er een héél fijn recept mee bedacht! Al zeg ik het zelf.

Sterk begin van je dag

Zo’n smeuïg brood bak je om een lekker tussendoortje in huis te hebben (vries bijvoorbeeld losse plakken in) maar je kunt er ook mee ontbijten. In plaats van een boterham met pindakaas, pak je een plak van deze cake. Ik heb namelijk voor een verantwoord recept gezorgd dat enkel uit natuurlijke ingrediënten bestaat en door de toevoeging van Calvé pindakaas; een bron van bouwstoffen, vitaminen (B3 en E) en mineralen, rijk aan eiwitten (leveren een bijdrage aan de groei van spieren) én rijk aan vezels, is dit een sterk ontbijt.

De inhoud van een pot Calvé

Een sterk ontbijt door de toevoeging van Calvé pindakaas.. Hoezo, vraag je je misschien af? Nou, in deze welbekende pot Calvé pindakaas met bruine dop zit niets anders dan 85% overheerlijke pinda’s (zo’n 585 per pot!), 14,4% plantaardige olie en vet en een klein beetje zout (0,6%). Niets meer dan dat.

Kortom, dit brood met (een extra laag) Calvé pindakaas is een perfecte start van je actieve dag!

PeanutbutterBananaBread-2

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Calvé

Peanutbutter Bananabread
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
1brood brood
Ingrediënten:
  • 3 bananen rijp
  • 3 eieren
  • 200 gram boekweitmeel
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/2 citroen sap
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 eetlepels Calvé pindakaas
  • 75 gram pinda's ongezouten
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix met een mixer de rijpe bananen met de eieren, de honing, kaneel, bakingsoda en citroensap goed door elkaar. Voeg langzaam het boekweitmeel toe terwijl je blijft mixen.
  3. Voeg nu de 3 eetlepels pindakaas toe en als laatste mix je kort de pinda's erdoor.
  4. Stort het geheel in een met bakpapier beklede cakevorm en schuif deze voor 50 minuten in de oven. Test met een satéprikker of het bananenbrood gaar is.

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

8 reacties

  1. Anne

    Jaa, geweldig. Banaan, pindakaas en chocolade is ongeveer de beste combi die er bestaat (stel je voor, een laagje pindakaas op je brood + plakjes banaan en een beetje super pure hagelslag), echt genieten!

    Beantwoorden
  2. Roos

    Hmm, heel erg lekker! Ik heb al veel recepten voor bananenbrood uitgeprobeerd, maar nog niks wat hier op lijkt. Ik ben benieuwd!

    Beantwoorden
  3. Anneroos

    Mmm ik hou van pindakaas, maar die van calvé zou ik niet zo snel kopen (vanwege het palmvet dat erin zit waarvoor veel regenwoud wordt weggebrand) maar ik vind dit recept wel echt een súper creatie!

    Beantwoorden
  4. Roxanne

    Klinkt heeeeeerlijk! Zou je ipv boekweitmeel en baking soda ook iets anders kunnen gebruiken? Bijv zelfrijzend bakmeel? Of tarwemeel en bakpoeder? Of….?

    Beantwoorden
  5. Meike

    Ik heb dit brood vanochtend gebakken en het is echt heeerlijk!
    Ik had geen boekweitmeel in huis dus dat heb ik vervangen door speltbloem.
    Dikke aanrader dit recept!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.