Ik ben een echte zoetekauw en voor een goede cheesecake mag je me absoluut wakker maken. Die romige structuur en koeksjesbodem vind ik hemels en als ik een taart mag kiezen om te bakken, dan is dat toch meestal wel een cheesecake.

Ik had nu eens zin in een makkelijke en snelle variant. Eentje die je bijna in een handomdraai op tafel zet en die een beetje anders is dan de anderen. Dat heeft zich vertaald in een dip. En hoe lekker is het om met een rol koekjes te kunnen dippen in een soort van cheesecake?

De dip is snel gemaakt en je kunt hem voor jezelf bewaren, of verdelen over een paar verschillende (doorzichtige) glaasjes en samen met wat gebroken koekjes presenteren op een taartenplateau. Taart maar dan anders!


img_4820

 

img_4872

img_4878

Pecan Caramel Creamcheese Dip
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
4glaasjes glaasjes
Ingrediënten:
 • 250 ml slagroom
 • 150 gram suiker
 • 2 pakjes MonChou
 • 1 bakje ongezouten pecannoten in stukjes gebroken
 • 1 rol Digestive koekjes in tweeën gebroken
Bereidingswijze:
 1. Klop 150ml slagroom met 100gram suiker en voeg als je bijna klaar bent de monchou in kleine delen toe. Zorg dat het geheel een gladde massa wordt.
 2. Zet de kom in de koelkast en maak ondertussen de caramel.
 3. Hiervoor verdeel je de overige 50 gram suiker over de bodem van een steelpan en besprenkel de suiker met 2 eetlepels water. Zet het vuur aan en wacht tot de suiker gaat borrelen. Hou goed in de gaten want zodra de suiker een bruine kleur krijgt mag het direct van het vuur af.
 4. Voeg nu al roerend de overige 100ml slagroom toe aan de caramel tot het geheel een gladde massa is. Laat de caramel afkoelen.
 5. Als de caramel afgekoeld is kun je de glaasjes opmaken. Een laag creamcheese, een laag caramel en een laag peccannoten. Herhaal tot je glaasje vol is.
 6. Serveer met de gebroken koekjes.

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

7 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.