Zo af en toe maak ik granola. En meestal prak ik er een banaan doorheen omdat ik dat lekker zoet vind. De granola wordt daardoor wel een beetje zacht. Deze pindakaas granola met pure chocolade is dat absoluut niet. Lekker krokant en die pindakaas erdoorheen? Dat is gewoon een hele goede zet :-) Het geeft de granola net een eigen smaakje en door de kleine stukjes dadels die ik er ook in stopte, wordt de boel toch een beetje zoet. Heel lekker bovenop een bak yoghurt, of kwark. Óf, gewoon als tussendoortje. Want ik beloof je; van deze granola ga je snoepen.

Zet je oven maar vast aan, want je hebt dit zo gemaakt. Alleen de dadels snijd je even klein, de rest mik je gewoon bij elkaar in een kom. Even doorroeren, verspreiden op een bakplaat en het geheel hoeft maar 10 minuten in de oven.


Pindakaas Granola met Pure Chocolade
Recept printen
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
1-2personen personen
Ingrediënten:
  • 100 gram cashewnoten ongezouten
  • 50 gram pinda's ongezouten
  • 100 gram grove havermout
  • 50 gram dadels in kleine stukjes
  • 3 el honing
  • 1 tl kaneel
  • 2 flinke el pindakaas met stukjes pinda
  • 50 gram pure chocolade 72%
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Meng alle ingrediënten door elkaar en verspreid over de bakplaat.
  4. Schuif in de oven voor 10 minuten.

Dit is genoeg granola voor ongeveer een week.

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.