Op het moment dat ik een bepaald gerecht of baksel bedenk voor OMF, moet ik altijd even checken of Sabine het niet al eens heeft gemaakt. Zo voorkomen we uiteraard dubbele content maar ook willen we jullie zoveel mogelijk variatie bieden. Dus voordat ik helemaal los ga op het verzinnen van een recept, check ik altijd eerst even of Sabine niet ooit dezelfde gedachte al eens heeft gehad. Zo ook deze keer, en heel eerlijk gezegd – pizza fanaat Sabine kennende – had ik verwacht een recept zoals dit wel tegen te komen. Maar nope, ik mocht aan de slag. En met succes!

Ingrediënten

Natuurlijk moest er bij een pizza quiche salami bovenop komen en natúúrlijk moest daar weer een lading geraspte kaas overheen. Want kaas en salami, dat maakt pizza pizza. De vulling van deze quiche bestaat uit ei, flink op smaak gebracht met ui, knoflook, Italiaanse kruiden, tomatenpuree en nog meer salami. Knutsel een bodem met hartig taartdeeg, vul vervolgens met het eiermengsel en maak af met tomaten, kaas en salami: een feest op tafel en een gegarandeerd succes!


Pizza Quiche
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
1taart taart
Ingrediënten:
  • 6 plakjes hartig taartdeeg
  • 4 eieren maat L
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 100 gram geraspte oude kaas + een beetje extra
  • 1 salami worst 1/3 in miniblokjes & 2/3 in dunne plakjes
  • 4 tomaten in plakken
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Haal de plakjes deeg uit de vriezer en laat op het aanrechtblad ontdooien (los van elkaar en met het velletje papier aan de onderkant).
  3. Maak de vulling door eerst de 4 eieren los te kloppen en er vervolgens de tomatenpuree, knoflook, ui en Italiaanse kruiden aan toe te voegen. Mix goed door met een garde of een vork zodat het gele mengsel rood wordt door de tomatenpuree.
  4. Voeg nu de 100 gram geraspte kaas en de miniblokjes salami toe en roer even door.
  5. Bekleed de bakvorm met de vellen deeg. Zorg dat de bodem en de rand goed bedekt zijn. Snijd de stukken die over de rand hangen af.
  6. Vul de bakvorm vervolgens met het eimengsel. Beleg met de plakjes tomaat en strooi er wat geraspte kaas over. Als laatste verdeel je de plakjes salami erover. Schuif in de oven voor 25-30 minuten.

Ik gebruikte een bakvorm (met losse bodem) met een diameter van 24cm.

Ik kan je aanraden de quiche op dezelfde dag op te eten, de volgende dag ziet hij wat bleek (smaak is er niet minder om trouwens!).

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

11 reacties

  1. Annette

    Zou in de tekst even het woord Hartige Kaartdeeg veranderen in hartige taartdeeg… Maar dit recept is opgeslagen voor het feestje van mijn dochter volgende week.. daar komen ook kleine neefjes en nichtjes die moeilijke eters zijn maar wel dol op pizza.. dus dat moet goed komen..

    Beantwoorden
    • Vivian

      Dat ligt eraan hoe groot de punten zijn die je serveert. Maar in combinatie met andere gerechten denk ik voor zo’n 4-6, misschien 8 personen.

      Beantwoorden
  2. Amora

    Ik ga vandaag maken :) maar hoef je niet met een vork gaatjes in het deeg te prikken voordat je het eimengsel erin doet?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.