Ik maak graag ovengerechten en lasagne is er daar 1 van. Meestal eten we het in het weekend want ik vind lasagne’s toch wel onder de noemer comfortfood vallen – en dat eet ik doordeweeks toch eigenlijk niet zo snel. Heer-lijk vol te stoppen met dat wat je lekker vindt, en na het vullen van die ovenschaal je keuken al lekker op kunnen ruimen en de oven het werk laten doen.

Zo af en toe krijg ik het verzoek van Tobias om weer eens een lasagne te maken en als het aan hem ligt gaat er altijd vlees in. De carnivoor. Van mij hoeft het niet persé hoor maar in het geval van deze pompoenlasagne is het een fijne aanvulling. Het gerulde gehakt heb ik door een smaakvolle tomatensaus geroerd en de pompoen heb ik ondertussen laten garen in de oven. Van de pompoen sneed ik vervolgens parten die ik laag voor laag afwisselde met de gehaktsaus, buffelmozzarella en lasagnebladen.

Een fijne voor het hele gezin!


Pompoenlasagne met Buffelmozzarella
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
1schaal schaal
Ingrediënten:
  • 1 pompoen
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 1 rode peper klein gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 takjes verse basilicum fijngehakt
  • 1,5 tl paprikapoeder
  • 1 tl honing
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 bollen buffelmozzarella in dunne plakjes gesneden
  • 1 blok parmezaan in grove vlokken geschaafd (gebruik een dunschiller)
  • 9 durum lasagnebladen
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 230 graden. Snijd dan de pompoen door de helft en lepel de pitjes en draden eruit. Snijd daarna de pompoenhelften in parten; halve manen. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en sprenkel er een beetje olijfolie en peper en zout over. Schuif in de oven voor 20-30 minuten, totdat de parten gaar zijn (test dit door er met een vork in te prikken).
  2. Ondertussen maak je de saus. Verhit een beetje olijfolie in de pan en bak de ui glazig. Voeg de knoflook en rode peper toe en bak kort mee. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en roer het geheel even goed door.
  3. Voeg nu de verse basilicum, paprikapoeder en honing toe en roer nogmaals even door. Laat de saus op middelhoog vuur zachtjes pruttelen.
  4. Rul in een ander pan het gehakt gaar. Voeg het gehakt vervolgens toe aan de tomatensaus.
  5. Terwijl de saus nog even pruttelt (totaal ongeveer een half uurtje tot drie kwartier), haal de je pompoen uit de oven en snijd je de schil van de parten af. Verander de ovenstand naar 200 graden.
  6. Nu kun je de lasagne gaan opbouwen. Een laagje gehaktsaus op de bodem en dan de eerste laag lasagnebladen. Gevolgd door nog een keer saus, dan een laag buffelmozzarella, een laagje Parmezaan en dan een aantal parten pompoen. Herhaal dit een paar keer en eindig met een laag Parmezaan.
  7. Schuif de lasagne in de oven voor ongeveer 40 minuten.

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.