Het pompoenen seizoen is geopend en zo vlak voor het Halloween weekend hebben we natuurlijk hartstikke zin in ‘iets’ met pompoen. Een soepje is heerlijk en een pompoentaart lijkt me ook erg gezellig op tafel staan, maar met pompoen kun je nog zoveel meer maken, dat ik er voor vandaag eens een salade mee maakte. Eentje voor de lunch of als bijgerecht tijdens het avondeten.

Met de chilisaus, koriander en creme fraiche is dit een heerlijk smaakvol gerecht!

img_4789

 

img_4810

Gegrilde Pompoensalade met Chilisaus
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • 75 gram rucola
  • 1/2 rood uitje gesnipperd
  • 1 teen knoflook fijn gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 pompoen
  • 175 gram crème fraiche
  • 2-3 eetlepels chilisaus
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • klein handje koriander fijn gesneden
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Halveer de pompoen, verwijder de zaden met een lepel en snijd het vruchtvlees in stukken van ongeveer 3x3 cm.
  3. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verspreid de pompoen erover.
  4. Meng in een kommetje de olijfolie met de knoflook en gesnipperde ui. Verdeel dit mengsel over de pompoen en schuif voor zo'n 25-30 min in de oven.
  5. Verdeel ondertussen de rucola in een grote schaal en strooi er een eetlepel pompoenpitten over.
  6. Als de pompoenstukken gaar zijn verdeel je ook deze over de rucola.
  7. Roer nu de crème fraiche los en verdeel wat dotjes over de salade. Schenk de chilisaus over de salade en maak af met de laatste eetlepel pompoenpitten een beetje koriander.

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.