Een tijdje terug maakte ik Quesadilla’s met humus, avocado en witte kaas. En toen ik die samenstelling bedacht, bedacht ik er eigenlijk nog wel een aantal want met deze Mexicaanse tosti kun je eindeloos variëren. Gewoon dat wat je een lekkere smaakcombinatie vindt, doe je tussen twee tortilla’s en bak je in de pan. Hoe simpel kan het zijn. Maar soms heb je wel een beetje inspiratie nodig, en daar zijn wij dan weer voor.

Aangezien ik toch wel enigszins een kaaskop te noemen ben, mag kaas naar mijn mening niet ontbreken op een quesadilla. Wat betreft de Mexicanen ook niet trouwens, want quesadilla betekent letterlijk ‘kaasdingetje’. Laten we dus zeggen dat kaas vooral de basis van deze fijne tosti moet zijn. En of dat nou gewoon geraspte jonge kaas is of een pittig stukkie roquefort, ik ben overal voor te porren.

Voor deze variant koos ik voor Pecorino, deze kaas is iets zouter dan Parmezaan. En mozzarella. Deze is zacht van smaak en smelt lekker. Samen artisjokharten en verse spinazie is dit best een gezonde lunch te noemen. Of eet het gewoon als avondeten, want lekker eten kunnen we op ieder moment van de dag.


Quesadilla's met artisjokharten en pecorino
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
4punten punten
Ingrediënten:
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 tortilla's
  • 1 bol mozzarella in plakjes
  • handje babyspinazie
  • 2-3 artisjokharten gehalveerd of in stukjes
  • blokje Pecorino geraspt
Bereidingswijze:
  1. Beleg 1 tortilla met wat plakjes mozzarella en spinazie.
  2. Verhit de olijfolie in de pan en leg de belegde tortilla erin. Op middelhoog vuur laat je de kaas een beetje smelten.
  3. Leg nu de artisjokharten erop en verdeel de geraspte Pecorino (naar smaak) erover. Leg de andere tortilla bovenop en bak de quesadilla aan beide kanten.
  4. Snijd de quesadilla in 4 punten en bestrooi met nog wat Pecorino.

3 reacties

  1. Malou | Blonde Blossom

    Ik vind quesadilla’s echt de lekkerste tostivariant en deze kazen vind ik allebei geweldig! Voor mozzarella mag iedereen me altijd wakker maken. Superleuke combi ook met de artisjokharten en spinazie! Malou x

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.