Udonnoedels met pittige pindasaus
Udonnoedels met pittige pindasaus
Udonnoedels met pittige pindasaus
Udonnoedels met pittige pindasaus
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 400gr verse udonnoedels
  • 1 komkommerin blokjes
  • 2 bosuitjesin ringen
  • 1 limoen
  • 4cm verse gembergeraspt
  • 1teentje knoflookgeraspt
  • 1 avocadoin blokjes
  • 2el pindakaas
  • 20gr gezouten pinda’sgrof gehakt
  • 4el ketjap
  • 1tl sambal
  • verse koriander/peterselie
Instructies
  1. Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de noedels.
  2. Meng in een kom de pindakaas, ketjap, sambal, knoflook, gember en 1 el warm water tot een mooie, dikke saus.
  3. Kook de noedels in 3 minuten beetgaar en giet ze vervolgens af. Voeg de saus toe aan de noedels en meng deze goed.
  4. Verdeel de noedels over diepe borden en garneer het gerecht met de komkommer, bosui, avocado, gezouten pinda’s en verse koriander of peterselie.
  5. Knijp de limoen uit over het gerecht voor een frisse smaak.