Quinoa tacobowl
Quinoa tacobowl met vegetarisch gehakt
Quinoa tacobowl
Quinoa tacobowl met vegetarisch gehakt
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 150gr quinoa(ongekookt)
  • 50gr zongedroogde tomaatin stukjes
  • extra vergine olijfolie
  • peper en zout
  • 1 uigesnipperd
  • 1teentje knoflookfijngehakt
  • 1rode paprikafijngesneden
  • 150gr (vega)gehakt
  • 1tl komijnpoeder
  • 1tl gedroogde oregano
  • 1tl paprikapoeder
  • 1/2tl chilivlokken
  • 100gr zwarte bonenafgespoeld en uitgelekt
  • 100gr maisafgespoeld en uitgelekt
  • 1 tomaatin blokjes
  • 1 avocadogeprakt
  • 2el refried beans
  • sap van 1/2 citroen
Instructies
  1. Spoel de quinoa goed af onder de koude kraan. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de quinoa 10-12 minuten. Haal de pan van het vuur en laat het geheel nog eens 10 minuten rusten. Giet vervolgens de quinoa af.
  2. Schep de olijfolie, zongedroogde tomaatjes, peper en zout door de gekookte quinoa en zet dit opzij met de deksel op de pan zodat de quinoa warm blijft.
  3. Fruit de ui en knoflook in een beetje olijfolie aan. Voeg hier de paprika aan toe tot deze zacht begint te worden.
  4. Bak vervolgens het gehakt mee en voeg de specerijen toe. Schep het geheel goed om en houd het gehaktmengsel warm op laag vuur.
  5. Schep de gekookte quinoa met de zongedroogde tomaatjes in kommen. Verdeel hier het gehaktmengsel, de tomaat, mais en zwarte bonen overheen.
  6. Schep een flinke lepel van de geprakte avocado en refried beans in de bowls en besprenkel het geheel met citroensap.