Ik weet niet hoeveel salades ik inmiddels al heb gemaakt voor OMF, maar volgens mij zijn het er aardig wat. Ik ben er nu eenmaal groot fan van omdat je er ontzettend mee kunt variëren, omdat het een lichte maaltijd is wat ik ook graag eet, én omdat het vaak snel gemaakt is. Deze keer heb ik er eentje gemaakt op basis van rode rijst. Kwam ik tegen in het vak van de rijst- en graansoorten bij de supermarkt. En heel eerlijk gezegd had ik het nog niet eerder gezien, maar dat is direct reden genoeg om het mee naar huis te nemen en er een recept mee te verzinnen. De rijst is verder niet anders dan alle andere soorten rijst, wel een goede basis.

Deze salade is een goed gevulde. Met groenten, noten en citrus; sinaasappel. Dat maakt de salade lekker fris. Fijne hoor!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Rode rijstsalade met sinaasappel en amandel

 

 

Rode Rijst Salade met Sinaasappel en Amandelen
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
4personen personen
Ingrediënten:
  • 200 gram rode rijst
  • 5 takjes munt
  • 2 stronkjes witlof
  • 4 bosuitjes
  • een paar handjes babyspinazie
  • 5 sinaasappels 3 voor stukjes, 1,5-2 voor het sap
  • een scheut balsamicoazijn
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 195 gram gerookte en gezouten amandelen
Bereidingswijze:
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de munt fijn, de witlof in reepjes en de bosuitjes in halve ringetjes. Doe alles samen met de babyspinazie in een schaal en zet deze aan de kant.
  3. Snijd het vruchtvlees van 3 sinaasappels in kleine stukjes.
  4. Als de rijst gaar is giet je deze af, en spoel je de rijst af met koud water. Voeg de rijst toe aan de gesneden groenten en hussel door elkaar.
  5. Voeg nu de olijfolie, balsamicoazijn, het sap van 1,5-2 sinaasappels en eventueel peper en zout toe. Roer goed door en maak af met de amandelen en stukjes sinaasappel.

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.