Zo af en toe een beetje balans in het eten vind ik wel belangrijk. Ik moet zeggen dat ik er op een gegeven moment wel klaar mee ben als het alleen maar zware maaltijden zijn. Dan ben ik gewoon toe aan iets lichters en iets wat een stukje gezonder is. Vanuit die gedachte maakte ik dit recept. Sinds een paar weken heb ik namelijk een spiraalsnijder in huis waarmee je bijvoorbeeld makkelijk courgetti maakt. Net als bloemkoolcouscous is dit een goede gezonde basis voor een gerecht. En omdat je courgette prima rauw kunt eten – blijft lekker knapperig –, heb ik er ingredienten aan toegevoegd die vooral koud lekker zijn. Een fris gerecht dus wat heerlijk is op een zomerse dag!

Ik heb de courgetti gemengd met een beetje ricotta, peper en heb er daarna avocado, limoen en gerookte zalmsnippers aan toegevoegd. Beetje basilicum erbij en klaar!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Romige courgetti met limoenricotta en gerookte zalm
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • 3 courgettes
  • 125 gram ricotta
  • een paar druppels limoensap
  • 1/2 limoen rasp
  • peper
  • zout
  • 1/2 teen verse knoflook
  • 1 avocado in blokjes
  • 100 gram gerookte zalm snippers
  • 3 takjes verse basilicum fijngehakt + een beetje extra voor garnering
  • spiraalsnijder
Bereidingswijze:
  1. Snijd de courgettes door de helft en draai er met de spiraalsnijder slierten van.
  2. Meng de ricotta met de limoenrasp en -sap, peper, zout en verse knoflook. Roer het ricottamengsel door de courgetti heen.
  3. Roer ook de avocadoblokjes, de gerookte zalm en de fijngehakte basilicum voorzichtig door de romige courgetti.
  4. Draai een flinke dot courgetti op een bord en maak af met wat peper en zout en basilicum. Serveer eventueel met een partje limoen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.