Kun je je mijn Turkse tosti van laatst nog herinneren? Ik kon bij de Turkse supermarkt geen kleine sucuk vinden en dus zat ik nog met een flink stuk worst over nadat ik de tosti had gemaakt. En dus moest ik iets anders verzinnen waarin ik ook sucuk kon gebruiken. Dat werd uiteindelijk deze shakshuka met couscous en sucuk. Shakshuka is een eenpansgerecht met tomaten waarin je eieren pocheert. Verschillende bronnen vertellen verschillende verhalen over de herkomst van dit gerecht maar wat het meest voorbij komt is dat shakshuka een Israelisch ontbijtgerecht is. Nu eet ik dit eigenlijk nooit als ontbijt maar vind ik het wel lekker om shakshuka op doordeweekse dagen als avondeten op tafel te zetten. Het is namelijk super snel klaar! Wel kleed ik daarvoor de tomaten en eieren iets meer aan, het mag wel lekker vullend zijn natuurlijk. Deze versie met sucuk, spinazie, couscous en kikkererwten vonden we erg lekker en stond binnen 20 minuten op tafel, i-de-aal.

Shakshuka met couscous en sucuk

Shakshuka met couscous en sucuk

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Shakshuka met couscous en sucuk

Shakshuka met sucuk, spinazie en kikkererwten
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
3personen personen
Ingrediënten:
  • 150 gr sucuk - in reepjes
  • 1 ui - in dunne halve ringen
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes - 400 gr
  • 200 gr spinazie
  • 150 gr kikkererwten - uit blik, uitgelekt
  • 200 gr couscous
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl garam masala
  • 5 eieren
  • verse peterselie
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Verhit een koekenpan (met deksel) op het vuur en bak hierin de sucuk tot de worst vet begint los te laten.
  2. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze mee tot ze goed beginnen te geuren.
  3. Voeg de spinazie toe en bak deze al omscheppend mee tot deze in volume afneemt. Voeg de kikkererwten en tomatenblokjes toe en breng de saus aan de kook.
  4. Laat de tomatensaus 10 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Doe de couscous in een kom en verkruimel hier het bouillonblokje overheen. Schenk vervolgens net zoveel kokend water in de kom tot de couscous onderstaat. Laat de couscous al het water opnemen.
  6. Voeg de couscous samen met de chilivlokken, garam masala en peper en zout aan de tomatensaus toe. Schep goed om.
  7. Maak met een lepel 5 kuiltjes in de tomatensaus en couscous en breek hier de eieren in. Doe de deksel op de pan en pocheer de eieren zo'n 5 minuten. De eidooier mag nog licht vloeibaar zijn, het eiwit moet gestold zijn.
  8. Serveer de shakshuka direct en garneer het gerecht met verse peterselie.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.