Wat hebben we toch al een boel mooie dagen achter de rug. Vorige week steeg de temperatuur alleen maar en deze week is het ook behoorlijk goed te doen. Jammer dat je in Nederland nooit weet hoe lang het duurt maar als het dan mooi weer is, dan genieten we er met zijn allen volop van. Dé tijd van het jaar om eindeloos te barbecuen en zo’n sessie af te sluiten met lekker ijs. Een bolletje bij de ijsboer halen is natuurlijk altijd een goede optie, en een bak ijs van de supermarkt ook, maar je maakt het zelf in een handomdraai.

Yoghurtijs

En om nou niet iedere keer ijs te eten waar waarschijnlijk een hoop suiker aan is toegevoegd, kun je voor een gezondere variant kiezen in de vorm van yoghurtijs. Het wil niet zeggen dat als je ergens yoghurtijs koopt, er standaard geen suiker aan is toegevoegd (check het even als je dat belangrijk vindt). Maar maak je het zelf, dan ben je verzekerd van een ‘slankere’ variant. En eerlijk waar, net zo lekker. Ben je een yoghurtliefhebber, dan is dit waarschijnlijk een recept naar je hart.

Zelf hou ik van heel zoet ijs met koekjes en karamel. Een bak stroopwafel-ijs van Hertog is mijn favoriet (haal ik maar niet te vaak in huis want die gaat binnen 2 dagen op). Maar, een goede tegenhanger is voor mij ijs met een fruitsmaak. Mango of frambozen bijvoorbeeld, en dan het liefste sorbetijs.

En laat dit ijs nou net een beetje daarop lijken. Het is iets romiger, maar dit Ananas-ijs is heel lekker fris en perfect voor een zomerse barbecue avond.Snel Yoghurt Ananasijs
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2-4personen personen
Ingrediënten:
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 250 gram ananas bevroren
  • 2 eetlepels honing
Bereidingswijze:
  1. Ik gebruikte mijn blender voor dit ijs. Je kunt alle ingrediënten erin stoppen en de blender eerst op de ijsblokjesstand zetten, dan worden de bevroren stukjes ananas wat makkelijker vermalen. Mix vervolgens op de gewone stand tot het een mooi romig ijs is. Voeg meer honing toe als je het ijs zoeter wil hebben.

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.