Taco’s vind ik eigenlijk altijd lekker en ik geloof dat we altijd wel wat tacoschelpen in de lade hebben liggen. En toch eten we het niet zo vaak om de simpele reden dat ik ze dramátisch vind om te eten. Nooit kunnen taco’s gegeten worden zonder te knoeien en vijf van de zes shells zijn al gebroken voordat je ook maar begint met vullen. En daarom ben ik de laatste tijd steeds meer fan aan het worden van soft taco’s, taco’s die gemaakt worden met mini wrapjes. Gelukkig zijn deze miniwraps tegenwoordig een stuk beter in de supermarkt verkrijgbaar dan een paar jaar geleden en daarom delen we graag wat inspiratie met je. Vivian deelde laatst al een lekker recept voor soft taco’s met kabeljauw; ik maak vandaag een vegetarische variant namelijk soft taco’s met halloumi, guacamole en gegrilde mais. Klinkt wellicht wat saai maar neem van mij aan dat dit gerecht onwijs lekker is. Super fris, makkelijk om te maken en wat mij betreft perfect voor deze zomermaanden. Mocht je het lekkerder vinden en een barbecue bij de hand hebben: je kunt de maiskolven natuurlijk ook grillen op de barbecue en de wraps ook kort op het rooster verwarmen voordat je ze gaat vullen. Dubbel zo lekker!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Soft taco's met halloumi, guacamole en gegrilde mais

Soft taco's met halloumi, guacamole en gegrilde mais

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Soft taco's met halloumi, guacamole en gegrilde mais

Soft taco's met halloumi, guacamole en gegrilde mais
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
6stuks stuks
Ingrediënten:
  • 6 miniwraps
  • 1 avocado
  • 1/2 teentje knoflook - fijngehakt
  • 1/2 sjalot - gesnipperd
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • sap van 1/2 limoen
  • 225 gr halloumi - in plakken van max 1/2 cm
  • 2 maiskolven
  • 2 tl paprikapoeder
  • 50 gr zachte boter
  • verse koriander of peterselie
  • 1 limoen - in partjes
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de maiskolven in een ovenschaaltje en smeer de kolven rondom in met de zachte boter.
  3. Strooi paprikapoeder over de mais en grill de mais in het midden van de oven in 35-40 minuten helemaal zacht.
  4. Maak de guacamole door de avocado te prakken en hier knoflook, sjalot, komijn, limoensap, peper en zout aan toe te voegen.
  5. Verwarm een beetje olie in een grote koekenpan en bak hierin de plakken halloumi aan beide kanten goudbruin en licht knapperig.
  6. Verwarm de miniwraps heel even in een droge koekenpan of magnetron.
  7. Vouw de miniwraps dubbel en zet ze rechtop in een schaal. Verdeel de guacamole over de wraps.
  8. Schep vervolgens twee plakjes gebakken halloumi in iedere taco.
  9. Snijd de maiskorrels van de kolven af en verdeel deze over de taco's. Strooi er verse peterselie naar smaak overheen en leg in iedere taco een partje limoen.
  10. Serveer direct.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.