Spaghetti and meatballs, een van de meest bekende pastagerechten denk ik zo. Sowieso in Amerika, maar hier in Nederland hoogstwaarschijnlijk ook. Vroegâh aten wij spaghetti trouwens altijd op die manier. Lekker met veel champignons, tomatensaus en gehaktballen. Ik heb er ooit eens een artikel aan gewijd, zie hier. Zo af en toe heb ik nog steeds zin in spaghetti op die manier, maar toch varieer ik tegenwoordig een stuk meer. Het recept van vandaag is er ook eentje voor spaghetti met gehaktballen, maar dan anders. Ik maakte spaghetti met kip-pesto balletjes. Onwijs lekker en bomvol smaak. Totaal niet te vergelijken met spaghetti en gehaktballetjes in tomatensaus. Serveer er een lekkere (Caprese)salade bij en je bent good to go voor het avondeten.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Spaghetti met kip-pestoballetjes

Spaghetti met kip-pesto balletjes
Recept printen
Stemmen: 13
Score: 3.54
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • 200 gr spaghetti
  • 300 gr kipgehakt gekruid
  • 1 tl pesto
  • 3 el paneermeel
  • 100 gr geraspte mozzarella
  • 250 ml kookroom
  • 2 el mascarpone
  • 1 el pesto
  • verse basilicum
Bereidingswijze:
  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Doe ondertussen het kipgehakt, de theelepel pesto, het paneermeel en de geraspte mozzarella in een kom. Mocht je ongekruid kipgehakt hebben voeg dan ook wat peper en zout toe.
  3. Kneed het geheel goed om en vorm vervolgens gehaktballetjes van het mengsel. Bak de kip-pestoballetjes in een droge koekenpan rondom bruin en van binnen gaar.
  4. Doe de kookroom, mascarpone en pesto bij de gehaktballetjes in de pan. Roer dit goed door en verwarm de roomsaus even kort door. Voeg een hoeveelheid verse basilicum naar smaak toe.
  5. Schep de gaargekookte spaghetti bij de kip-pestoballetjes en roomsaus in de pan. Schep het geheel nog even kort om en serveer de spaghetti direct.
  6. Garneer het gerecht desgewenst met extra verse basilicum en Parmezaanse kaas.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Danielle

    Mmm, lekker hoor, dankjewel, lijkt wel een beetje op wat ik ook maak, alleen heb ik kipblokjes en dan gooi ik de pesto door de roomsaus…. heerlijk comfort food op zijn allerbest.

    Beantwoorden
  2. Evelien

    Vandaag meteen gemaakt. Heerlijk!! Mijn zoontje van drie heeft z’n bord afgelikt. Ik heb met de pasta ook courgetti meegekookt, om ook wat groenten binnen te krijgen. Klopt de hoeveelheid kookroom? Ik vond het erg veel en heb er dus minder bij gedaan. Bedankt voor het lekkere recept!

    Beantwoorden
  3. Vivian

    Het was heerlijk, wel machtig! Ik ga dit zeker vaker maken.
    Ik heb geen gehaktballetjes gemaakt, maar het kipgehakt los gebakken met alle ingrediënten volgens het recept erdoor. Ik heb er een courgette aan toe gevoegd.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.