Zalm Florentine is eigenlijk een gerecht op zich al is het niets meer dan verse zalm met spinazie-roomsaus. Zalm en spinazie zijn voor mij altijd een ideale combinatie van ingrediënten om te verwerken in een pastagerecht en dus maakte ik voor de video van vandaag Spaghetti zalm Florentine. Voor wat extra groenten deed ik er nog wat champignons bij want ook dat vind ik altijd lekker bij pasta. Het is een heel simpel gerecht dat in no-time op tafel staan, iets dat ik bijzonder prettig vind voor doordeweekse dagen. Verder is het gerecht ook heel mild van smaak waardoor het waarschijnlijk voor ieder lid in het gezin geschikt is, Vic at er in ieder geval met heel veel liefde van mee. Om het gerecht af te maken zou je er voor het serveren nog wat Pecorino overheen kunnen raspen, erg lekker!

Ps. Mocht je dit lekker vinden dan kun je ook nog 125ml witte wijn aan de roomsaus toevoegen voor extra smaak. 


Klik hier als je de video niet kunt zien

Spaghetti zalm florentine

Spaghetti zalm florentine

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Spaghetti zalm florentine

Spaghetti zalm Florentine
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2-3personen personen
Ingrediënten:
  • 200 gr spaghetti
  • 300 gr verse zalm
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 250 gr champignons - in plakjes
  • 400 gr spinazie
  • 250 ml kookroom
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Verhit een beetje olie in een grote koekenpan of wok en bak hierin de zalm rondom een beetje bruin, de zalm hoeft niet helemaal gaar te zijn.
  3. Verwijder het velletje van de zalm als deze er nog aan zit en pluk de zalm met behulp van twee vorken in grove snippers.
  4. Verhit wederom een beetje olie in de pan en fruit hierin de knoflook en de ui aan tot het goed begint te geuren.
  5. Voeg de champignons toe en bak deze tot ze beginnen te slinken.
  6. Doe dan beetje bij beetje de spinazie in de pan en bak dit al omscheppend mee tot alle spinazie is geslonken.
  7. Doe de zalm terug in de pan, gevolgd door peper en zout, sap van een halve citroen en de kookroom. Roer het geheel door.
  8. Schep de gaargekookte spaghetti in de pan, roer de pasta door de roomsaus en laat het gerecht nog even pruttelen zodat de saus iets kan indikken.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.