Taco ovenschotel
Taco ovenschotel
Taco ovenschotel
Taco ovenschotel
Porties
6personen*
Porties
6personen*
Ingrediënten
Voor de Taco ovenschotel:
  • 1blik refried beans400 gr
  • 2 rode uiengesnipperd
  • 300gr rundergehakt
  • 200gr maisuit blik, uitgelekt
  • 200gr zwarte bonenuit blik, uitgelekt
  • 2el geroosterde paprikareepjesuit pot
  • 1zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix
  • 1potje Santa Maria Chunky Wrap Salsamild of medium
  • 8 Santa Maria Tacoschelpen
  • 50gr Cheddargeraspt
Ter garnering:
  • zure room
  • verse avocado
  • verse koriander
  • chilivlokken
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de ui tot deze goed begint te geuren.
  3. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
  4. Doe vervolgens de zwarte bonen, mais en gegrilde paprika in de pan en voeg hier de inhoud van het zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix aan toe. Schep het geheel goed om en bak het 5 minuten op middelhoog vuur.
  5. Verdeel de refried beans over de bodem van de ovenschaal.
  6. Schep hier de helft van het gehaktmengsel bovenop en smeer hier een half potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa over uit.
  7. Breek 4 tacoschelpen in grove stukken en strooi deze over de ingrediënten in de ovenschaal.
  8. Schep nu de rest van het gehaktmengsel in de ovenschaal, gevolgd door de rest van de Santa Maria Chunky Wrap Salsa en de rest van de tacoschelpen.
  9. Strooi de geraspte Cheddar over het gerecht en bak de Taco ovenschotel in het midden van de oven in 20 minuten gaar.
  10. Garneer het gerecht met zure room, verse avocado en verse koriander. Voeg wat chilivlokken toe voor pit.
Notities

*Als je bij dit gerecht een frisse salade serveert is het recept goed voor 6 personen. Doe je dit niet en kies je ervoor om alleen de taco ovenschotel op te dienen, dan kun je met zijn drieën eten van dit gerecht.