Tagliatelle met geroosterde paprikasaus

Deze tagliatelle met geroosterde paprikasaus is al járen een van de best bekeken recepten op Ohmyfoodness.

Hoewel echte guilty pleasure recepten altijd door het dak gaan op OMF, zitten jullie toch ook altijd te wachten op inspiratie voor het avondeten. Ik kreeg de laatste tijd steeds vaker de vraag of ik eens wat vegetarische recepten wilde delen.

Nu weten jullie dat ik niet echt een vegetariër ben. Totaal niet om eerlijk te zijn. Sowieso woon ik met een echte carnivoor in huis en zelf vind ik vlees ook heel erg lekker.

Toch zijn er bepaalde gerechten waarin ik het vlees absoluut niet mis en één van die gerechten is deze tagliatelle met geroosterde paprikasaus.

De zelfgemaakte pastasaus die bij de pasta geserveerd wordt is zó rijk van smaak dat ik er zelf niets meer aan zou willen toevoegen. Door de pasta na het koken door de saus te scheppen krijgt de saus bovendien de kans om lekker in de pasta te trekken waardoor je echt een smaakbommetje aan het eten bent. Héérlijk.

Geroosterde paprikasaus maken voor pasta

De geroosterde paprikasaus die ik gebruik voor deze vegetarische pasta, gebruik ik tegenwoordig voor nog veel meer lekkere gerechten. De pastasaus is namelijk zó rijk van smaak én simpel om te maken. Zelfs mijn kinderen, die niet per se hele goede groente-eters zijn, vinden het een hit.

Echt een ideale pastasaus om een flinke hoeveelheid groenten in te verstoppen, want doordat de saus gepureerd wordt, merk je er maar weinig van.

geroosterde paprikasaus

Voor de paprikasaus rooster ik de (rode) paprika’s eerst in de oven, tot zo helemaal zacht zijn geworden.

De geroosterde paprika’s bak ik vervolgens nog even kort aan samen met de andere smaakmakers, en zodra de gezeefde tomaten erbij mogen, gaat het hele goedje in de foodprocessor.

Even fijnmalen en klaar is je waanzinnig lekkere pastasaus!

Je kunt deze pastasaus al prima van tevoren maken trouwens. Scheelt je weer op de avond zelf! Bereid de complete pastasaus, maal deze fijn met een foodprocessor of staafmixer en bewaar de paprikasaus vervolgens in de koelkast.

Op de dag dat je gaat eten hoef je de saus alleen nog maar op te warmen in een pan en als laatste de gekookte pasta erdoor te roeren.

Je zou de saus zelfs kunnen invriezen. Ideaal als je doet aan foodpreppen!

paprikasaus maken
Ook heel lekker is deze geroosterde paprika maaltijdsoep!

Liever iets anders met gegrilde paprika?

Ik vind het zelf dus een heerlijke saus om te gebruiken voor deze tagliatelle met geroosterde paprikasaus, maar ook als basis voor een soep of geserveerd met biefstuk of kip is het ook erg lekker.

Ook fijn: door mijn intolerantie voor histamine, zijn geroosterde paprika’s een heel goed alternatief voor alle gerechten waar je normaal gesproken tomatensaus voor gebruikt. Doe met deze info wat je wil, voor mij is het echt een lifesaver geweest!

Naast deze tagliatelle met geroosterde paprikasaus, zijn de Geroosterde paprikasoep met rucola en Gegrilde paprika’s met burrata en dukkah ook echt enórm favoriet bij mij. Paprika’s zijn zo veelzijdige groente, je kunt er werkelijk alle kanten mee op.

Verwerk ze warm, koud, lauw, bewaar ze op een laagje olie… Wat je er ook mee doet, het zal gegarandeerd een succes zijn.

Tagliatelle met geroosterde paprikasaus

Andere vegetarische pasta recepten

Ben jij nou dol op dit vegetarische pasta recept, dan heb ik gelukkig veel meer lekkere vega pasta recepten voor je! Een aantal suggesties:

Van een aantal mensen hoorde ik trouwens dat ze deze tagliatelle als nog met vlees eten. En dat kan natuurlijk hartstikke goed! Je kunt prima biefstuk of kip toevoegen aan dit gerecht.

En mocht je nou meer groenten in de pasta willen verwerken, dan kan dat natuurlijk ook. Persoonlijk vind ik (gegrilde) aubergine en courgette altijd erg goed passen bij dit pastagerecht. Je kunt ze direct mee grillen met de paprika en pureren in de saus voor nóg meer smaak, maar je kunt er ook voor kiezen om de aubergine en courgette in blokjes te bakken en deze als laatste door de pasta te roeren.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Tagliatelle met geroosterde paprikasaus
3.76 van 137 stemmen

Tagliatelle met geroosterde paprikasaus

Deze tagliatelle met geroosterde paprikasaus is bij iedereen een hit. Snap ik, het is namelijk super simpel om te maken, hartstikke smaakvol én het is een ideaal gerecht om groenten in te verstoppen.
Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 55 minuten
Hoelang te bewaren Bij voorkeur direct opeten

Benodigdheden

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 2 rode paprika’s gehalveerd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1/2 rode peper in ringen
  • 1 sjalot in halve ringen
  • 250 gr gezeefde tomaten
  • 1 handvol verse basilicum
  • 100 ml kookroom
  • 250 gr verse tagliatelle
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de gehalveerde paprika’s met de binnenkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de paprika’s met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout. Rooster de paprika’s in het midden van de oven in 30 minuten zacht.
  • Fruit de knoflook, peper en sjalot in een koekenpan aan. Snijd de geroosterde paprika’s in grove stukken en voeg deze aan de andere ingrediënten in de koekenpan toe. Schep even goed om.
  • Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Schenk de gezeefde tomaten in de koekenpan en voeg de basilicum toe. Breng het geheel aan de kook en laat dit 5 minuten pruttelen. Maal vervolgens de saus helemaal glad in een blender of foodprocessor.
  • Schenk de gladde geroosterde paprikasaus terug in de koekenpan en schenk de kookroom erbij. Verwarm het geheel even door.
  • Schep tot slot de gaar gekookte tagliatelle bij de pastasaus in de pan en schep alles een keer goed om. Serveer de pasta direct.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: gegrilde paprika, geroosterde paprika, pasta, tagliatelle, vegetarisch

Join the Conversation

  1. Rosemarijn says:

    Hihi en geen woord over dat je een enorm oranje bord serveert bij dit recept, op Koningsdag? Leuk recept, ga ‘m eens maken!

    1. Sabine Author says:

      Haha lang geleden ingepland en moest nog lastminute kunnen wisselen mocht het nodig zijn. Zekere voor het onzekere genomen en dus niet over Koningsdag gepraat ;)

  2. Judith says:

    Zouden gerookte spekjes als vlees er lekker bij zijn? (vriendlief is een vleeseter)

    1. Sabine Author says:

      Ik zou eerder voor (kip)gehaktballetjes gaan, dat lijkt me een betere combinatie :)

      1. Marco says:

        Ik heb pancetta erbij uitgebakken en eroverheen gestrooid.

  3. Neverdullmoments says:

    Deze ga ik een keer maken met volkoren spaghetti. Lijkt me heerlijk!

  4. Patricia says:

    Heerlijk en oranje, gisteren gemaakt, wel met paprika uit een pot ivm tijdgebrek. Voor mijn vleesetende pubers een hamburger erbij, ik vond het prima zonder vlees.

  5. Marion van de Sande says:

    Heerlijk, vanavond gemaakt. Volgende keer kies ik een andere pastasoort, die lange slierten vragen om spetters en deze saus krijg je niet echt makkelijk uit kleding. Ik heb er een paar dunne varkenslapjes a la minute bij gebakken, beetje vlees vond ik er wel lekker bij. Bedankt voor het recept, het gaat hier vaker op tafel komen!

  6. Bertien says:

    Verrukkelijk! Wat een heerlijke smaak!

  7. Evelien says:

    Mijn nieuwe lievelingspasta! Ik ben hem nu voor de 3e keer aan het maken. Ik vervang de kookroom door een lepeltje crème fraiche en voeg een half blokje groentebouillon toe. Oja wat ook super lekker is voor over de pasta is wat gebrokkelde feta!!! Bedankt voor dit super lekkere recept.

    1. Sabine Author says:

      Ah, super leuk! Lijkt me inderdaad heerlijk om feta toe te voegen.

  8. Petri says:

    Heerlijke saus, wij hebben hem gegeten met gegrilde halloumi
    Bedankt voor het recept!

    1. Sabine Author says:

      Dat is een goed idee!

  9. Cindy says:

    Deze al vaker gemaakt, als je het voor 4 personen wilt maken, kan je dan alles gewoon verdubbelen?

  10. Laura says:

    Ik heb er spijt van dat ik dit recept heb gemaakt. Moet het nu elke week maken voor mijn dochter! Alle gekheid op een stokje….de saus is heerlijk!!!

    1. Hahahah, sorry not sorry.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close