Hoewel echte guilty pleasure recepten altijd door het dak gaan op OMF, zitten jullie toch ook altijd te wachten op inspiratie voor het avondeten. Ik kreeg de laatste tijd steeds vaker de vraag of ik eens wat vegetarische recepten wilde delen. Nu weten jullie dat ik niet echt een vegetariër ben. Totaal niet om eerlijk te zijn. Sowieso woon ik met een echte carnivoor in huis en zelf vind ik vlees ook heel erg lekker. Toch zijn er bepaalde gerechten waarin ik het vlees absoluut niet mis en één van die gerechten is deze tagliatelle met geroosterde paprikasaus. De zelfgemaakte pastasaus die bij de pasta geserveerd wordt is zó rijk van smaak dat ik er zelf niets meer aan zou willen toevoegen. Door de pasta na het koken door de saus te scheppen krijgt de saus bovendien de kans om lekker in de pasta te trekken waardoor je echt een smaakbommetje aan het eten bent. Héérlijk.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Tagliatelle met geroosterde paprikasaus

Tagliatelle met geroosterde paprikasaus
Recept printen
Stemmen: 12
Score: 3.42
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • 2 rode paprika's gehalveerd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1/2 rode peper in ringen
  • 1 sjalot in halve ringen
  • 250 gr gezeefde tomaten
  • 1 handvol verse basilicum
  • 100 ml kookroom
  • 250 gr verse tagliatelle
  • olijfolie
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de gehalveerde paprika's met de binnenkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de paprika's met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout. Rooster de paprika's in het midden van de oven in 30 minuten zacht.
  2. Fruit de knoflook, peper en sjalot in een koekenpan aan. Snijd de geroosterde paprika's in grove stukken en voeg deze aan de andere ingrediënten in de koekenpan toe. Schep even goed om.
  3. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  4. Schenk de gezeefde tomaten in de koekenpan en voeg de basilicum toe. Breng het geheel aan de kook en laat dit 5 minuten pruttelen. Maal vervolgens de saus helemaal glad in een blender of foodprocessor.
  5. Schenk de gladde geroosterde paprikasaus terug in de koekenpan en schenk de kookroom erbij. Verwarm het geheel even door.
  6. Schep tot slot de gaar gekookte tagliatelle bij de pastasaus in de pan en schep alles een keer goed om. Serveer de pasta direct.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

10 reacties

  1. Rosemarijn

    Hihi en geen woord over dat je een enorm oranje bord serveert bij dit recept, op Koningsdag? Leuk recept, ga ‘m eens maken!

    Beantwoorden
    • Sabine

      Haha lang geleden ingepland en moest nog lastminute kunnen wisselen mocht het nodig zijn. Zekere voor het onzekere genomen en dus niet over Koningsdag gepraat ;)

      Beantwoorden
  2. Patricia

    Heerlijk en oranje, gisteren gemaakt, wel met paprika uit een pot ivm tijdgebrek. Voor mijn vleesetende pubers een hamburger erbij, ik vond het prima zonder vlees.

    Beantwoorden
  3. Marion van de Sande

    Heerlijk, vanavond gemaakt. Volgende keer kies ik een andere pastasoort, die lange slierten vragen om spetters en deze saus krijg je niet echt makkelijk uit kleding. Ik heb er een paar dunne varkenslapjes a la minute bij gebakken, beetje vlees vond ik er wel lekker bij. Bedankt voor het recept, het gaat hier vaker op tafel komen!

    Beantwoorden
  4. Evelien

    Mijn nieuwe lievelingspasta! Ik ben hem nu voor de 3e keer aan het maken. Ik vervang de kookroom door een lepeltje crème fraiche en voeg een half blokje groentebouillon toe. Oja wat ook super lekker is voor over de pasta is wat gebrokkelde feta!!! Bedankt voor dit super lekkere recept.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.