Tony’s White Chocolate Carrot Cake

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat er drie nieuwe repen van Tony Chocolonely in de schappen liggen, en ik denk ook wel dat je op de hoogte bent van de smaken die ze deze keer bedacht hebben. Althans, dan ga ik er gemakshalve even vanuit dat je net zo’n chocoladefreak bent als ik en er als de kippen bij bent zodra Tony het nieuwtje de lucht in gooit dat er nieuwe smaken onderweg zijn. Voor de goede orde, dit zijn de drie jaarlijkse limited editions en ze hebben deze keer een pure variant gemaakt met gember en citroen, melk is gecombineerd met cola (ja, cola), en wit is gevuld met wortel en walnoot. Wit wortel walnoot. Dat is dus hartstikke carrot cake jongens.

White Chocolate Carrot Cake

Duidelijk verhaal, die gaan we maken. In de keuken van OMF zijn sommige dingen zo klaar als een klontje. En man, ik kan al intens genieten van een goed stuk Tony’s, laat staan van een lekkere cake die er zo ongeveer in ondergedompeld is.

Op de vrijdagmiddag valreep dus nog even het recept, want geloof me, soms heeft je weekend gewoon heel erg behoefte aan een cake zoals deze. Enjoy!

Tony'sCarrotCake

5 van 2 stemmen

Tony's White Chocolate Carrot Cake

Porties1 cake

Ingrediënten

  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur, in blokjes
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 snuf zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 100 gram wortel julienne
  • 100 gram walnoten grof gehakt
  • 2 repen Tony's Chocolonely wit wortel walnoot

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Mix de roomboter met de basterdsuiker, het zelfrijzend bakmeel, de eieren, de koek- en speculaaskruiden, kaneel, zout en het bakpoeder tot een glad beslag.
  • Voeg op het laatst de wortel en walnoten toe en mix nog even goed door elkaar.
  • Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en schuif voor 50-55 minuten in de oven.
  • Test met een satéprikker of je cake gaar is en laat afkoelen.
  • Maak ondertussen de topping door 1 chocoladereep au bain-marie te smelten en breek de andere reep in stukken.
  • Zodra de cake goed afgekoeld is lepel je de vloeibare chocolade erop en daarna verdeel je de stukken chocolade erover.

Join the Conversation

  1. Lisanne Oskam says:

    “Helaas” heb ik voor het weekend de ingrediënten voor de dubbel Oreo brownies in huis gehaald, maar deze ga ik ook zeker nog eens maken, ziet er heeeeerlijk uit!

    1. Vivian Author says:

      Haha dat lijkt me ook een prima keuze! Geniet ervan.

  2. Karlijn says:

    Wauw, wat een goed idee! Dat ziet er echt geweldig uit

  3. Caroline says:

    Wow deze ziet er waanzinnig uit!

  4. Wauw, wat en mega cake en wat een goede combi!

  5. Jum! Is dat extra bakpoeder nodig ondanks het zelfrijzend bakmeel?

  6. Lianne says:

    Leuk idee! Ziet er goed uit zeg, alhoewel ik geen fan ben van witte chocolade. :)

  7. Sanne says:

    Vanavond gaat hij gemaakt worden zodat mijn collega’s morgen helemaal blij worden van mij! Ben benieuwd… De reep van Tony is in ieder geval goed..

  8. nikki says:

    Hoi!

    Kan ik deze cake ook in een springvorm maken? Het cake blik is namelijk al bezet door de yoghurt citroen cake ;)

    1. Sabine says:

      Haha! Ja hoor, moet zeker kunnen. Wel een kleine (20cm) springvorm gebruiken als je die hebt zodat de cake hoog blijft.

  9. Nog twee plakjes van de cake over. Hij zag er prachtig uit! Iedereen vond hem lekker. Zelf had ik nog een restantje van de griep en proefde ik er niks van, dus ik heb een stukje bewaard in de diepvries voor later. :-)

  10. Sigrid says:

    Lekkere cake, en ziet er mooi uit! Het duurt een poos voor de topping is uitgehard, en dan is hij eigenlijk te hard om te snijden. Vandaag voor de tweede keer gemaakt, voor morgen, dus ik heb de topping na enkele uren ingesneden en ik verwacht dat het nu morgen makkelijk moet zijn de plakken verder netjes door te snijden en ze met een compleet laagje topping te serveren. :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close