In mijn Foodie in Rome-artikel heb je laatst kunnen lezen dat Tim en ik voor een heus truffelrestaurant hebben gestaan. Ervoor ja, het was ons toch net even iets te decadent om te gaan lunchen maar HALLO, TRUFFEL! Ik denk dat ik in mijn hele foodie-leven nog geen enkel gerecht met truffel ben tegengekomen dat ik niet lekker vind. Ik hou ervan, maar echt. Het liefst heb ik truffelolie, truffeltapenade en verse truffel in huis, hoewel dat laatste nog nooit is voorgekomen. Mocht jij nou net zo’n truffelliefhebber zijn als ik dan heb ik vandaag een bijzonder fijn recept voor je in petto: Truffelrisotto met gemengde paddenstoelen. Paddenstoelen en truffel zijn sowieso al een gouden combinatie en in deze romige risotto komt het helemaal goed tot zijn recht. Deze risotto vind ik zelf een goed gerecht voor de feestdagen maar omdat truffeltapenade gewoon in de supermarkt verkrijgbaar is, kan het ook prima op een doodnormale weekenddag op tafel staan.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Truffelrisotto met paddenstoelen

Truffelrisotto met paddenstoelen

Truffelrisotto met gemengde paddenstoelen
Recept printen
Stemmen: 7
Score: 3.29
Jij:
Stem op dit recept!
3-4personen personen
Ingrediënten:
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 ui - gesnipperd
  • 200 gr risotto rijst - Arborio
  • 50 ml witte wijn
  • 1 liter paddenstoelenbouillon*
  • 30 gr Parmezaanse kaas - geraspt
  • 2 el verse peterselie - fijngehakt
  • 75 gr truffeltapenade
  • 300 gr gemengde paddenstoelen
  • 2 klontjes boter
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Verhit een beetje olie en een klontje boter in een diepe pan en fruit hierin de knoflook en de ui aan tot deze goed beginnen te geuren.
  2. Voeg vervolgens de rijst toe en bak de korrels mee tot deze glazig beginnen te zien.
  3. Blus af met de wijn en laat de rijst de wijn volledig opnemen.
  4. Zorg ervoor dat je de bouillon tegen de kook aan houdt zodat deze goed warm is. Voeg steeds een flinke soeplepel van de bouillon aan de rijst toe. Roer goed door en laat de rijst de bouillon bijna helemaal opnemen voordat je een nieuwe lepel toevoegt. Blijf dit doen tot de rijst gaar is geworden maar nog een beetje bite heeft.
  5. Bak ondertussen de gemengde paddenstoelen in een beetje boter goudbruin en zacht.
  6. Roer zodra de risottorijst gaar is de truffeltapenade, Parmezaanse kaas, verse peterselie en een klontje boter door de rijst. Verwarm dit tot de kaas en boter gesmolten zijn.
  7. Schep tot slot de gemengde paddenstoelen door de risotto en serveer het gerecht direct.

*Mocht je geen paddenstoelenbouillon hebben of kunnen vinden, groentebouillon is ook prima!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.