Ik bak hier wat af en het werd onderhand wel eens tijd voor nieuwe taartvormen dus ik liep laatst even naar mijn favoriete winkel hier in Deventer; Dille&Kamille. Ik kan daar werkelijk uren rondlopen en mijn mandje flink vullen, maar ik kan er ook prima met alleen wat kaarsen naar buiten wandelen.

Mijn oog viel voor de zoveelste keer op een langwerpige taartvorm, eentje die ik gewoon tof vond om te hebben maar waar ik niet veel mee zou kunnen doen aangezien dit formaat niet in mijn kleine oven past. Maar, met het idee voor deze Twix taart in mijn achterhoofd kon deze vorm natuurlijk wél gewoon gebruikt worden voor no-bake taarten. Zo. Reden genoeg om deze vorm aan mijn (nu nog bescheiden) collectie toe te voegen. And so I did.

Twix taart

Deze taart heeft twee sessies nodig gehad. De eerste variant maakte ik namelijk met een topping van gekarameliseerde pecannoten. Was absoluut heel lekker hoor, maar toen ik een hap nam was mijn eerste gedachte; Twix. Ik heb de taart dus nog een keer gemaakt en maakte er nu ook echt een Twix taart van. De basis van koekbodem, karamel en chocolade heb ik nog even gefinetuned en de topping heb ik aangepast naar stukjes mini Twix. Et voilà. Een superlekkere taart die sowieso leuk op tafel staat.

Twix Taart
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
1taart taart
Ingrediënten:
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 250 gram Digestive koekjes
  • 175 gram boter
  • 25 gram fijne kristalsuiker
  • 300 gram pure chocolade
  • 100 ml slagroom
  • 1 zak mini Twixjes
Bereidingswijze:
  1. Van het blikje gecondenseerde melk maak je de karamel. Dit is even een klusje maar je bent blij als je het doet, het resultaat is goddelijk. Zet een pan met water op het vuur en zet het blikje gecondenseerde melk erin (gesloten). Zorg dat het blikje onder water staat en laat het water koken voor 3 uur. Blijf in de buurt van de pan want je moet af en toe het water bijvullen.
  2. Ondertussen: maal de koekjes tot kruimels en verwarm 125 gram boter in een steelpannetje tot het vloeibaar is. Roer de koekkruimels samen met de suiker door de boter en zorg dat alle kruimels voorzien zijn van een laagje boter.
  3. Stort de massa in de taartvorm en druk aan met een lepel. Zorg dat de koekbodem gelijkmatig verdeeld is en druk iets omhoog bij de randen. Zet de bodem in de koelkast.
  4. Als de karamel klaar is laat je het een beetje afkoelen en vervolgens smeer je de karamel op de koekbodem. Verdeel gelijkmatig.
  5. De chocoladelaag maak je door de pure chocolade au bien marie te smelten, samen met 50 gram boter en 100ml slagroom. Roer het geheel goed door elkaar en als het 1 vloeibare massa is geworden, stort je deze op de karamel laag. Door de taartvorm op te tillen kun je de chocolade in alle hoeken laten komen zodat de volledige bovenkant gedekt is.
  6. Zet de taart in de koelkast en hak ondertussen de Twixjes in stukjes van iets minder dan een 1cm breed. Zodra je ze allemaal hebt gehad haal je de taart uit de koelkast en verdeel je alle stukjes over de taart. Laat verder opstijven in de koelkast.

Ik gebruikte een taartvorm van 36x13cm.

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

7 reacties

    • Sabine

      Dan blijft de chocolade zacht en smeuïg in de koelkast zodat je de taart makkelijk aan kunt snijden en hij tijdens het eten niet in duizend stukjes breekt.

      Beantwoorden
  1. Tineke

    Hoi Sabine,

    Wat ik me afvraag hoeveel ml gecondenseerde melk heb je precies gebruikt voor deze taart? Ik heb namelijk een groot blik en een blikje van 305ml.
    Alvast bedankt :)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.