Als wij vroeger Pasen vierden, dan ging dat voornamelijk gepaard met veel en lekker eten. Ik vermoed dat het er bij de meeste gezinnen zo aan toe gaat. Allerlei zoete zooi en paasgerelateerde producten werden door mijn moeder op zaterdag in huis gehaald – je moet er toch niet aan denken dat je zonder chocoladepaaseitjes komt te zitten, de winkels waren toen immers nog gesloten op zondagen. Dat wat je normaal gesproken pas ’s middags of ’s avonds bij de thee eet (lees; koek, cake en petit fours), stond bij ons aan het einde van de ochtend al op tafel. Een laat ontbijt. Of misschien was het al wel gewoon een brunch. Maakt verder niet uit, we hadden altijd enorme trek als we in onze pyjama aanschoven en alles wat er stond moest op mijn bordje belanden. Van alles een beetje en zéker een matse met een dikke laag boter en suiker, vooral die mocht absoluut niet ontbreken.

Wellicht ben je van plan om het ook lekker royaal aan te pakken de komende paasdagen. Ik stel voor dat je dan gewoon deze vanillecake op tafel zet. Hartstikke lekker, makkelijk te maken en voorzien van een kleurrijke look, dat is gegarandeerd feest op tafel!


Vanille Cake met Suikereitjesglazuur
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
12plakken plakken
Ingrediënten:
  • Cake
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Glazuur
  • 150 gram poedersuiker
  • 9 theelepels water
  • 250 gram suikereitjes
Bereidingswijze:
Cake
  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Meng de zachte boter met de suiker tot een romige massa. Voeg vervolgens de eieren toe en beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel. Mix tot een glad beslag.
  3. Snijd het vanillestokje in de lengte open. Rasp vervolgens de vanille eruit en voeg samen met de vanillesuiker toe aan het beslag, mix nog even goed door.
  4. Giet het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en schuif in de oven voor 60 minuten.
Glazuur
  1. Meng de poedersuiker met het water tot een glazuur.
  2. Zodra de cake is afgekoeld druip je het glazuur over de cake. Doe dit vanuit het midden zodat het glazuur vanzelf omlaag druipt.
  3. Verdeel nu de eitjes over het glazuur.

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Curly Creative

    Oehlala wat een mooie plaatjes, krijg er bijna zin in! Zelf vind ik die suikereitjes wel mooi maar niet zo lekker. Ben nu helemaal hooked aan die choco eitjes met zo’n dragee laagje… Ik ga zo eens boodschapjes halen dus wie weet wat er voor de paasdagen in mijn karretje valt :p

    x

    Beantwoorden
  2. Channah

    Ohhh wat ziet dit er heerlijk uit en wat een práchtige foto’s! Ik vind die suikereitjes altijd zó lekker, maar ik eet mezelf er dan helemaal misselijk in dus misschien moet ik ze maar niet in huis halen haha!

    Beantwoorden
  3. Laura

    Wat een vrolijk versierde cake! Ik nu zelf niet zoveel aan Pasen, onbijtje en gourmetten meestal. Vroeger bij mn ouders was het wel een uitgebreid ontbijt! Met een chocolade paashaas haha.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.