Heel vaak eten wij vegetarisch. En eigenlijk altijd is dat onbewust. Ik ben er blij om hoor, maar het gaat echt helemaal vanzelf bij ons. Want ook al zijn we allebei opgevoed met best wel een Hollandse pot waar altijd een stukje vlees bij het avondeten hoorde, zelf hebben we die behoefte helemaal niet. Ik kook gewoon waar ik zin in heb en dat is heel erg vaak zonder vlees, vis of kip. Dus toen ik het recept voor dit stoofpotje bedacht, realiseerde ik me ook later pas dat het vegetarisch is. En aangezien sommigen van jullie daar wel bewust mee bezig zijn, heb ik die naam er maar aan gegeven ;-)

Dit stoofpotje heb ik gevuld met veel groenten en verse kruiden. Daarnaast ook kikkererwten en als je het maakt dan is het wellicht lekker met een stuk stokbrood. Óf, maak er een pasta van. Want uiteindelijk is dit ook prima als pastavulling te gebruiken. Zelf heb ik het met rijst gegeten, ook lekker!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Vegetarisch stoofpotje met champignons en kikkererwten (16/11)
Recept printen
Stemmen: 9
Score: 3.56
Jij:
Stem op dit recept!
3-4personen personen
Ingrediënten:
  • 1 flinke rode ui gesnipperd
  • 3 tenen knoflook geraspt
  • 250 gram kastanjechampignons in plakjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 240 gram kikkererwten (uitlekgewicht)
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 20 blaadjes basilicum fijngehakt
  • 1,5 bouillonblokje, bospaddestoelen verkruimeld
  • 1,5 el paprikapoeder, gerookt
  • 1,5 el Italiaanse kruiden
  • peper
  • zout
Bereidingswijze:
  1. Verhit een beetje olijfolie in een stoofpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak totdat de ui glazig is en voeg dan de champignons en de courgette toe. Bak even kort en voeg vervolgens de kikkererwten en tomatenblokjes toe. Roer even goed door.
  2. Doe nu de tomatenpuree en alle kruiden erbij in; de basilicum, bouillonblokjes, paprikapoeder en de Italiaanse kruiden. Roer goed door en laat op middelhoog vuur een half uurtje pruttelen.
  3. Blijf regelmatig doorroeren en voeg naar smaak eventueel nog een beetje peper en zout toe. Serveer met stokbrood, rijst of pasta.

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.