Ik spotte een nieuw product in de koeling van meerdere supermarkten; lasagnebladen gemaakt van 100% pompoen. Toen ik het zag wist ik gelijk dat ik daar een gerecht voor OMF mee wilde maken want zeg nou zelf, hoe ideaal is dit?! Ik vind het goed bedacht en vind het bijna gek dat het er nog niet eerder was. Want een pompoen koop je misschien niet zo snel omdat het veel werk is om deze te bereiden. Schillen, garen, onhandige vorm enzo.. Dus dat er nu gewoon kant-en-klare pompoen lasagnebladen te koop zijn, scheelt een heleboel werk. Tegelijkertijd is dit een ideale vorm voor een gezondere / lichtere maaltijd waar ook nog eens meer groenten mee gegeten wordt. Win-win-win dus.

Ik vulde de lasagne met ook nog een paar lagen courgette-repen. En een hele smaakvolle tomatensaus. Bovenop verdeelde ik in dotten een hele bak ricotta gemengd met peper en zout. Even in de oven laten garen, keuken ondertussen opruimen en jullie kunnen aan tafel!

 

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Vegetarische pompoenlasagne met ricotta (20/11)
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2-3personen personen
Ingrediënten:
  • 1 flinke rode ui gesnipperd
  • 2 tenen verse knoflook geraspt
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 1 tl paprikapoeder scherp
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 10 blaadjes basilicum fijngehakt
  • 2 el honing
  • 400 gram pompoen lasagnebladen
  • 1 courgette
  • 250 gram ricotta
  • peper
  • zout
Bereidingswijze:
  1. Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en voeg de rode ui en knoflook toe. Bak totdat de ui glazig is en voeg dan de tomatenblokjes toe. Roer gelijk even goed door.
  2. Voeg nu alle kruiden toe; paprikapoeder, Italiaanse kruiden, basilicum en ook de honing. Roer door en laat de saus een half uurtje pruttelen op middelhoog vuur.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Schaaf ondertussen met een kaasschaaf langwerpige plakken van de courgette. Het middenstuk van de courgette zal overblijven, de rest ga je gebruiken voor de lasagne.
  5. Bouw nu de lasagne op. Begin met een laagje saus, dan courgette-plakken en daarna een laag pompoen lasagnebladen. Herhaal een paar keer en eindig met met een laag saus.
  6. Meng de ricotta met een beetje peper en zout en verdeel met een lepel de ricotta over de bovenkant van de lasagne. Strooi er nog een beetje peper overheen en schuif in de oven voor 30-35 minuten. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de ricotta donker begint te worden.

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Claudia

    Hi!

    Dit ziet er verrukkelijk uit. Bij het lezen van het recept stuitte ik echter op een zin die ik niet begreep: ”Het middenstuk van de courgette zal overblijven, de rest ga je gebruiken voor de lasagne.” Als ik plakken schaaf kan ik bijna de hele courgette schaven. Of is het de bedoeling dat je de kern niet gebruikt ivm teveel vocht?

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Sabine

      De binnenkant van de courgette is inderdaad wat nattig en minder stevig. Je kunt eventueel het middenstuk van de courgette opsnijden en door de vulling roeren!

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.