Inmiddels weten jullie wel dat ik gek ben op tosti’s. Niet voor niets nam ik 5 exemplaren in mijn Guilty Pleasures Kookboek op en deelde ik op OMF ook al meerdere recepten. Van één van mijn kijkers via YouTube ontving ik laatst het verzoek om eens een vlamtosti te maken. Voor degenen die dit fenomeen niet kennen: een vlamtosti is een tosti gemaakt met wit casinobrood met daartussen een flinke laag gesmolten kaas en pittig gekruid gehakt. Je vindt de tosti’s in de diepvries in de supermarkt. Niet heel culinair verantwoord inderdaad, maar toch een groot favoriet bij velen. In de video van vandaag ga ik zelf aan de slag met het maken van een vlamtosti. Ik gaf er wel mijn eigen draai aan maar het resultaat mag er zeker zijn.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Vlamtosti

Vlamtosti
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
2stuks stuks
Ingrediënten:
  • 4 sneetjes brood
  • 250 gr half om half gehakt
  • 1 tl sambal badjak
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 4 plakken Jong Belegen kaas
  • 2 tl chilisaus
  • boter
Bereidingswijze:
  1. Doe het gehakt in een kom en voeg hier de sambal en het teentje knoflook aan toe. Schep het geheel even goed om.
  2. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul.
  3. Beleg twee boterhammen met de plakken kaas en smeer de kaas in met de chilisaus. Verdeel het gehakt over de kaas en leg vervolgens de andere sneetjes brood hier bovenop.
  4. Smeer de buitenkant van de tosti's in met boter en bak ze vervolgens in een droge koekenpan tot het brood bruin en knapperig is en de kaas gesmolten.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

3 reacties

  1. Malou | Blonde Blossom

    Vlamtosti’s zijn echt een beetje een guilty pleasure, ik vind dat echt zo goddelijk! Heel erg onverantwoord inderdaad, maar o zo lekker. En als je het zelf maakt is het al een stuk beter! Malou x

    Beantwoorden
  2. Dolfijntje33

    Nu is het meer een boordje pittig gehakt dan een echte vlamtosti. Na het rulbakken van het gehakt het gehakt door een foodprocessor fijnmalen geeft de smaken nog meer vrij. Het is dan ook nog gemakkelijk nog iets pittiger te maken met bijvoorbeeld cayennepeper of andere kruiden.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.