Weight Watchers appeltaart
Weight Watchers appeltaart (#wappeltaart)
Weight Watchers appeltaart
Weight Watchers appeltaart (#wappeltaart)
Porties
8punten
Porties
8punten
Ingrediënten
  • 4 appels
  • 1el kaneel
  • 1 banaan
  • 3 eieren
  • 300gr yoghurt/Skyr
  • snuf zout
  • 1 vanillestokje
  • 1zakje bakpoeder
  • 120gr volkorenbloem
Instructies
  1. Vet een springvorm van 20 cm goed in en bekleed hem met bakpapier. Verwarm ondertussen de oven voor op 190°C.
  2. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Voeg hier de kaneel aan toe en schep het geheel goed om.
  3. Prak de banaan in een kom en klop deze op met de eieren en yoghurt/Skyr.
  4. Voeg het vanillemerg toe, samen met het bakpoeder, snuf zout en de volkorenbloem. Spatel het geheel tot een klontvrij beslag.
  5. Doe tot slot de stukjes appel in de kom en schep het geheel nog even goed om.
  6. Stort het taartbeslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven voor 60 minuten. Dek hem tijdens het bakken eventueel af met aluminiumfolie als je merkt dat de taart te donker wordt bovenop.
  7. Draai dan de oven terug naar 175°C en bak de taart nogmaals 10 minuten.
  8. Laat de taart volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt en bewaar hem in de koelkast.