Ik vond Valentijnsdag altijd maar een commercieel gedoetje, en ik vond het voorheen dan ook niet echt nodig om eraan mee te doen. Maar heel eerlijk gezegd denk ik daar nu heel anders over. Want hoe leuk is het om een kaart naar iemand te sturen? Of om er een te krijgen? Precies, hartstikke leuk en vooral ook heel attent want het is altijd fijn om te weten dat er iemand aan je denkt. Dat PostNL een handje meehelpt voor wat meer liefde in deze wereld door je Valentijnskaarten gratis te versturen als er een lippenstiftkus op zit, vind ik alleen maar hartstikke tof.

Maar zoiets als grote teddyberen, rode ballonnen en enorme Valentijnsfeestpakketen vind ik nog steeds een beetje ver gaan (een beetje maar). Hebben we het daarentegen over taart, dan heb je mijn hart gestolen. Want een taart jongens, een heerlijke taart, is al-tijd goed. Mannen, lezen jullie mee?

Voor alle last-minute Valentijns beslissers, voor alle mannen onder ons omdat ik weet dat ik namens veel vrouwen spreek, maar ook voor iedereen die gewoon zin heeft in een beetje goddelijkheid op een gebaksbordje; maak deze witte chocolade frambozen fudge taart. Het is een mond vol maar eerlijk waar dit taartje is supermakkelijk om te maken (en supermoeilijk om er vanaf te blijven). Het is een kwestie van de koekbodem maken, de chocolade smelten, alles in een bakvorm gieten en er wat frambozen in duwen. De koelkast doet de rest!

Happy Valentine

Witte Chocolade Frambozen Fudge taart
Recept printen
Stemmen: 2
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
1taart taart
Ingrediënten:
 • 150 gram roomboterkoekjes
 • 50 gram roomboter
 • 1 blik gecondenseerde melk
 • 100 gram diepvriesframbozen
 • 100 gram verse frambozen
 • 600 gram witte chocolade
Bereidingswijze:
 1. Maal de koekjes fijn en smelt de boter in een steelpan. Voeg de koekkruimels toe aan de boter en roer totdat alle koekruimels van een laagje boter zijn voorzien.
 2. Bekleed de bakvorm met bakpapier en stort de koek in de bakvorm. Strijk glad met een lepel en zet in de koelkast.
 3. Voor de fudge smelt je de witte chocolade au bain marie. Voeg ook de gecondenseerde melk toe en roer af en toe door.
 4. Als het chocolademengsel volledig gesmolten is voeg je de diepvriesframbozen toe. Roer de frambozen door de chocolade zodat het geheel een mooie lichtroze kleur krijgt.
 5. Stort het chocolademengsel op de koekbodem, verdeel en strijk glad met een lepel.
 6. Druk nu de verse frambozen in de fudge. Schuif daarna in de koelkast om op te laten stijven. Een nachtje is het beste, maar als je hem op de dag zelf nog wil eten dan moet 4-6 uur voldoende zijn.

Ik heb een bakvorm van 14x24cm gebruikt.

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

12 reacties

 1. Tessa

  Wat een goed en makkelijk recept! Ik geef zondag een high tea, dit is echt een top recept daarvoor! Misschien ook het proberen waard met pure of melk chocolade

  Beantwoorden
  • Sabine

   Als je pure of melkchocolade wilt gebruiken kun je beter een van de andere fudgerecepten van OhMyFoodness gebruiken als basis. Door het gebruik van witte chocolade (en de hoeveelheid cacaoboter die daar in zit) is het recept wel iets anders.

   Beantwoorden
 2. Martine

  Oohh heerlijk! Gister gemaakt en na een nachtje in de koelkast vandaag eindelijk gegeten!
  Ik heb wel nog een vraagje: zou je dit ook kunnen invriezen?

  Beantwoorden
 3. Roos

  Net als de oreo fudge, is ook deze variant echt top! Heeeel makkelijk om te maken en super lekker!!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.