Witte Chocolade Frambozen Fudge taart

Ik vond Valentijnsdag altijd maar een commercieel gedoetje, en ik vond het voorheen dan ook niet echt nodig om eraan mee te doen. Maar heel eerlijk gezegd denk ik daar nu heel anders over. Want hoe leuk is het om een kaart naar iemand te sturen? Of om er een te krijgen? Precies, hartstikke leuk en vooral ook heel attent want het is altijd fijn om te weten dat er iemand aan je denkt. Dat PostNL een handje meehelpt voor wat meer liefde in deze wereld door je Valentijnskaarten gratis te versturen als er een lippenstiftkus op zit, vind ik alleen maar hartstikke tof.

Maar zoiets als grote teddyberen, rode ballonnen en enorme Valentijnsfeestpakketen vind ik nog steeds een beetje ver gaan (een beetje maar). Hebben we het daarentegen over taart, dan heb je mijn hart gestolen. Want een taart jongens, een heerlijke taart, is al-tijd goed. Mannen, lezen jullie mee?

Voor alle last-minute Valentijns beslissers, voor alle mannen onder ons omdat ik weet dat ik namens veel vrouwen spreek, maar ook voor iedereen die gewoon zin heeft in een beetje goddelijkheid op een gebaksbordje; maak deze witte chocolade frambozen fudge taart. Het is een mond vol maar eerlijk waar dit taartje is supermakkelijk om te maken (en supermoeilijk om er vanaf te blijven). Het is een kwestie van de koekbodem maken, de chocolade smelten, alles in een bakvorm gieten en er wat frambozen in duwen. De koelkast doet de rest!

Happy Valentine

IMG 9206

IMG 9172

4.09 van 12 stemmen

Witte Chocolade Frambozen Fudge taart

Porties1 taart

Ingrediënten

  • 150 gram roomboterkoekjes
  • 50 gram roomboter
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 100 gram diepvriesframbozen
  • 100 gram verse frambozen
  • 600 gram witte chocolade

Instructies

  • Maal de koekjes fijn en smelt de boter in een steelpan. Voeg de koekkruimels toe aan de boter en roer totdat alle koekruimels van een laagje boter zijn voorzien.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier en stort de koek in de bakvorm. Strijk glad met een lepel en zet in de koelkast.
  • Voor de fudge smelt je de witte chocolade au bain marie. Voeg ook de gecondenseerde melk toe en roer af en toe door.
  • Als het chocolademengsel volledig gesmolten is voeg je de diepvriesframbozen toe. Roer de frambozen door de chocolade zodat het geheel een mooie lichtroze kleur krijgt.
  • Stort het chocolademengsel op de koekbodem, verdeel en strijk glad met een lepel.
  • Druk nu de verse frambozen in de fudge. Schuif daarna in de koelkast om op te laten stijven. Een nachtje is het beste, maar als je hem op de dag zelf nog wil eten dan moet 4-6 uur voldoende zijn.

Notities

Ik heb een bakvorm van 14x24cm gebruikt.

Join the Conversation

  1. Britt says:

    Kwijl, heerlijk!

  2. Margot says:

    Oh wow, dit lijkt me echt veel te lekker!

  3. Nicole @ Talk with children says:

    Heaven!

  4. In de naam van dit artikel staan al te veel lekkere dingen.
    Deze taart klinkt zoo ontzettend lekker!

  5. Rachel Kromdijk says:

    Witte chocolade is altijd goed toch ahah?

  6. Karlien - Polished Cats says:

    mmmm het ziet er echt super lekker uit
    moet ik ook eens proberen

    liefs
    Karlien

  7. Tessa says:

    Wat een goed en makkelijk recept! Ik geef zondag een high tea, dit is echt een top recept daarvoor! Misschien ook het proberen waard met pure of melk chocolade

    1. Sabine says:

      Als je pure of melkchocolade wilt gebruiken kun je beter een van de andere fudgerecepten van OhMyFoodness gebruiken als basis. Door het gebruik van witte chocolade (en de hoeveelheid cacaoboter die daar in zit) is het recept wel iets anders.

  8. Martine says:

    Oohh heerlijk! Gister gemaakt en na een nachtje in de koelkast vandaag eindelijk gegeten!
    Ik heb wel nog een vraagje: zou je dit ook kunnen invriezen?

  9. Mcmir says:

    Heerlijk, alleen mijn fudge laag blijft, ook na 1 nacht, iets te zacht. Wat zou ik daar aan kunnen doen?

    1. Vivian Author says:

      Je zou wat meer witte chocolade toe kunnen voegen, 100 of 200 gram moet
      Voldoende zijn. Of iets minder gecondenseerde melk.

  10. Net als de oreo fudge, is ook deze variant echt top! Heeeel makkelijk om te maken en super lekker!!

  11. Caroline says:

    Hmm vreemd…Het lijkt erop dat de boel schifte zodra ik de melk bij de chocola deed. Is mijn choc dan te heet geweest ofzo?

    Groeten, Caroline

  12. Laura says:

    Mijn vulling bleef ook te zacht, ondanks de grote hoeveelheid chocolade.
    Vind je andere soorten fudge recepten lekkerder. Toch bedankt voor het delen.
    Groetjes

  13. elisa says:

    Hi! ziet er super uit, dit zou ik graag eens maken! ik vraag me alleen af hoeveel gram je blik gecondenseerde melk is? :) Thx!

    1. Sabine says:

      Een blik gecondenseerde melk is 400 gram.

  14. Annelies says:

    Deze is zo lekker, al een paar jaar favoriet bij vooral mijn man! Elke verjaardag moet hij worden gemaakt :)

  15. Marjon says:

    Kan ik ook een ronde springvorm van 24 cm gebruiken hiervoor?

    1. Sabine says:

      Dan wordt de fudge denk ik wel heel plat! Ik zou een maatje kleiner doen als je dat hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close