Nog heel even en de OMF Adventkalender komt tot zijn einde. Bizar dat we alweer aanbeland zijn bij de 21e video van deze maand! Ik kan de kerstperiode natuurlijk niet zomaar afsluiten, er moet minstens één fudgerecept voorbij komen want daar sta ik inmiddels een beetje om bekend geloof ik. Ik heb al regelmatig de vraag gekregen of het mogelijk is om ook met witte chocolade fudge te maken en natuurlijk kan dat! In de video van vandaag maak ik een kerstige witte chocoladefudge met cranberries. Ik voeg er een beetje pistache aan toe voor de kleur.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Witte chocoladefudge met cranberries

Witte chocoladefudge met cranberries
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
36stukjes stukjes
Ingrediënten:
 • 500 gram witte chocolade
 • 1 blik gecondenseerde melk 400 gram
 • 30 gram ongezouten roomboter
 • 100 gram verse cranberries
 • 1 pistachenootje om te raspen
Bereidingswijze:
 1. Vet een vierkante bakvorm in met een beetje olie en leg hier een bakpapier in.
 2. Doe de witte chocolade samen met de gecondenseerde melk en de boter in een steelpannetje. Laat dit op middelhoog vuur smelten. Zorg ervoor dat je goed blijft roeren zodat de chocolade niet verbrandt.
 3. Haal de steelpan van het vuur en roer de cranberries door het fudgemengsel. Stort het geheel in de bakvorm. Zorg ervoor dat je het goed verspreidt.
 4. Rasp het pistachenootje met een fijne rasp over de top van de fudge. Zet de bakvorm vervolgens een uur of 2 - 3 in de koelkast om de fudge volledig op te laten stijven.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

4 reacties

 1. Birgit

  Ik maak al jaren witte chocolade-pistache fudge, een groot succes elke keer! Ik gebruik gedroogde cranberries en doe ook pistachenoten door de fudge. Bovenop strooi ik wat kokos. Ik denk dat ik het deze kerst ook weer ga maken.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.